Glas Slavonije

Sad smo posljednji, ali čvrsto vjerujem u naš ostanak u ligi

-

Jesenski dio prvenstva nogometaši BSK-A završili su na posljednje­m mjestu prvoligašk­e tablice s jednakim brojem bodova (11) kao pretposlje­dnji Solin i jasno je kako ih na proljeće čeka grčevita borba za ostanak. No u Bijelom Brdu nema grča ni napetosti, naprotiv, atmosfera je opuštena i vlada čvrsto uvjerenje u ostanak u Supersport Prvoj ligi.

- Radi se dobro, treniramo odlično i jedva čekamo nastavak prvenstva - kaže trener, sportski direktor, tajnik, psiholog, voditelj putovanja..., ma čovjek za sve u BSK-U, Denis Krstanović.

Nakon tog optimizma sjetila sam se riječi jednog kolege iz Zagreba. Čuli smo se jesenas nakon još jedne izgubljene utakmice BSK-A, kada sam rekla "nije dobro, bit će čupavo ostati", a on je kao iz topa ispalio:

- Ma dok je gazde Jove bit će u Bijelom Brdu i Prve lige. Sredit će to gazda...

Gazda Jovo je, naravno, predsjedni­k i tvorac današnjeg BSK-A Jovo Vuković i zagrebački kolega nije mislio ni na kakve zakulisne nogometne igre, nego na Vukovićevu politiku vođenja kluba. Kad god je gusto, gazda još malo otvori novčanik i da zeleno svjetlo za dovođenje igrača koji bi mogli biti prevaga. Tako je i ove zime, pa je u BSK iz Vukovara 1991 stigao argentinsk­i dvojac Jara i Capitani, a iz Croatije Zmijavci došao je napadač Šimun Grgić. Istodobno, u svlačionic­i BSK-A više nije Ivan Baković, koji se nakon posudbe vratio u Osijek, Matija Mišić se oprostio od igranja, ali ostaje u klubu, a Niko Stanušić i Dušan Pecarski napustili su Bijelo Brdo.

- Došli su i Marko Janković i Luka Kljajić iz Srbije, ali imaju hrvatske papire, pa se ne vode kao stranci. Bit će još pojačanja, gledamo i pregovaram­o, tražimo napadača - dodaje Krstanović, koji je zadovoljan tijekom priprema, ali i onim što je momčad pokazala u prijateljs­kim utakmicama. Rak-rana u igri BSK-A je napad, odnosno efikasnost. U prvom dijelu sezonu postigli su uvjerljivo najmanje pogodaka u ligi (8), napadačko pojačanje je Grgić, ali on jesenas nije zabio ni jedan pogodak u dresu Croatije.

- Tamo se baš i nije naigrao, ali mi ga se sjećamo iz Kustošije, gdje je zabijao i igrao sjajno. S momčadi BSK-A već neko vrijeme trenira čovjek koji bi mogao biti istinsko pojačanje u napadu, ali nije sigurno hoće li ostati u Bijelom Brdu. Riječ je o Antoniju Peroševiću, nekadašnje­m topniku Bijelo-plavih. - Da, trenira s nama, ali i razmatra neke opcije i traži priliku za odlazak. Čekat ću ga još neko vrijeme, volio bih da na proljeće bude naš igrač, ali za sada samo trenira s nama - referirao je Krstanović. I. Liović ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia