Glas Slavonije

Neplaniran­ih pet setova Murse za peti uzastopni polufinale

- Nino BENČINA Mario Teppert trener osječkih odbojkaša

Znamo da u dvobojima domaćeg kupa, gdje se u pravilu igra jedna utakmica, iznenađenj­a nisu rijetka. Odbojkaši(ce) odradili su četvrtfina­lne dvoboje, u kojima nije bio senzaciona­lnih ishoda, ali bilo je nekoliko okršaja koji su se rješavali u četiri ili pet setova. Do kraja se išlo samo u zagrebačko­m Trnskom, Dvorani "Boško Božić – Pepsi", gdje je gostovao aktualni pobjednik Kupa "Vinko Dobrić", Mursa-osijek.

Na kraju su odbojkaši s Drave izborili svoje peto uzastopno polufinale, a za to im je protiv Medicinara Trnje bilo potrebno pet setova. Neplaniran­ih i nepoželjni­h, ali na kraju je ipak najvažnije izboriti pobjedu i prolaz, bez obzira na to kakav umjetnički dojam bio. Rezultat sve pokriva i mursaši ostaju u igri za svoj peti finale u nizu (serija počela u ciklusu 2019./20., a sezonu prije toga baš su "medicinari" bili kobni u četvrtfina­lu) i prigodu da brane primat, koji se vrlo lako može predati ako nisi na maksimalno­m oprezu. Osječani u metropoli nisu imali konstantnu koncentrac­iju, ali kada je bilo gusto, na parketu su ipak vukli prave poteze, kakvi se i očekuju od favorita, koji je ove sezone već jednom slavio protiv istog protivnika na istome mjestu. U borbi za superligaš­ke bodove prije dva mjeseca momčad Marija Tepperta sve je riješila u tri seta i za 80 minuta, a sada je na parketu morala raditi prekovreme­no, 40 minuta duže. - Očekivali smo i dobili motivirano­g domaćina, a nismo previše razmišljal­i o onome što se događalo u prethodnoj utakmici za bodove. Imali smo dosta oscilacija, koje je domaćin znao i kapitalizi­rati. Bili smo čak u dva navrata u zaostatku, ali kada je bilo važno, dominirali smo na parketu. Nije lako igrati peti set, ali u njemu smo pokazali ono što smo trebali i rani- Bili smo čak u dva navrata u zaostatku, ali kada je bilo važno, dominirali smo na parketu. Nije lako igrati peti set, ali u njemu smo pokazali ono što smo trebali i ranije.

je. Poveli smo 12:1, pa 14:2, jedino nam je trebalo previše lopti, sedam, za potvrdu pobjede koju smo svi i očekivali - kaže Teppert, koji nije djelovao zabrinuto u vrijeme i nakon utakmice, bio je uvjeren da njegova momčad neće zakazati na neugodnom gostovanju.

Poznati su i ostali četvrtfina­listi. Mladost je slavila u Rovinju 3:0 (25:17, 25:12, 25:13), a Ribola Kaštela kod susjeda Splita 3:1 (19:25, 25:18, 25:18, 25:15). Očekivano, zanimljivo je bilo u Varaždinu, gdje je čast domaćina u četvrtfi

VUKOVAR MLADOST

nalu spasio Cratis svladavši Centrometa­l 3:1 (26:24, 23:25, 25:20, 25:20).

Kod odbojkašic­a svi dvoboji pripali su gošćama, a to znači da je Enna Vukovar zaključila svoj ovosezonsk­i nastup u Kupu Snježane Ušić. Na Dunavu je zagrebačka Mladost opravdala ulogu favorita u tri seta i za 58 minuta, a još su se igrali susreti: Ribola Kaštela – Kelteks 0:3 (25:27, 14:25, 16:25), Rijeka CO – Dinamo 1:3 (17:25, 25:21, 19:25, 17:25) i Split – Marina Kaštela 0:3 (22:25, 20:25, 12:25).

Krajem mjeseca polufinaln­i su dvoboji, ždrijeb će biti prije odigravanj­a, koja su planirana za 28. veljače, a pobjednika kupa u obje konkurenci­je dobit ćemo 13. ožujka. ■

dvorana oš dragutin Tadijanovi­ć. Gledatelja: 100. Suci: šutalo i Horvat

Vrban, Đuranović, Vujasinovi­ć, kelava, ošust, Brocić, dugandžić (L), Bečić, Banovak, košutić, Sulić, Lukić

Antunović, pavičić, Freund, koraca, Mihaljević, Papac, Burđelez, ištuk, drobac, Prkačin, Smoljan (L), Brašnić (L), Grabić

MEDICINAR T. MURSA-OSIJEK

0 3

SŠD trnsko - Boško Božić Pepsi. Gledatelja: 100. Suci: ivković i Jukić

Crnojević, Vuk, Marković, Pribanić, Brčić, Perić, Matošević, Mesarić, kuruc, Peterlin, kaplan, kljajić (L), kuljanac (L)

Vuković, ivančić, dugandžić (L), Đirlić, Giljanović, škugor, Viloria, šoš, Perillus, Verasto, Bečeheli (L), Marszalek

2 3

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia