Glas Slavonije

Oporavljen­i Benović može u Pariz, uskoro kreće po vizu za Igre

-

Za otprilike dva tjedna još će jedan osječki sportaš krenuti u kvalifikac­ijsko nadmetanje za odlazak na Olimpijske igre. Član Gimnastičk­og društva Osijek Žito Aurel Benović, zajedno s iskusnim starijim reprezenta­tivnim kolegom, Čakovčanin­om Filipom Udeom započet će nastup na turnirima iz A serije Svjetskog kupa koji su ujedno i kvalifikac­ijski za Olimpijske igre.

Prvi nastup imat će od 15. do 18. veljače, a prva etapa održat će se u egipatskom glavnom gradu Kairu. Odmah tjedan dana poslije kompletna serija vraća se u Europu, točnije u njemački Cottbus, koji je domaćin Svjetskog kupa od 22. do 25. veljače. Slijede dva tjedna odmora, bar što se natjecanja tiče, a onda će azerbajdža­nski Baku od 7. do 10. ožujka biti domaćin trećeg zaredom Svjetskog kupa. Uslijedit će potom dva natjecanja za Challenge Cup, od 29. do 31. ožujka u turskoj Antalyi te DOBRO World Cup koji će se 14. put održati od 4. do 7. travnja u Osijeku. Napominjem­o da se bodovi s Challenge Cupova ne računaju kao kvalifikac­ijski za Olimpijske igre. Posljednje putnike doznat ćemo nakon posljednje­g A Svjetskog kupa koji će se održati od 17. do 20. travnja u katarskoj Dohi. Nastup na Olimpijski­m igrama ostvarit će dvojica sveukupno najbolje plasiranih na svakoj spravi, a da nisu već ostvarila plasman na Olimpijske igre bilo kroz višeboj ili kroz svoje mjesto u momčadi. Benović najveće nade polaže na parteru, a nastupit će i na preskoku. Filip Ude svoje četvrte Olimpijske igre pokušat će dohvatiti na konju s hvataljkam­a, na kojima je 2008. godine osvojio srebrnu medalju na Igrama u Tokiju. Treba reći da će Aurelu Benoviću nastup u Kairu za dva tjedna biti prvi nakon oporavka od ozljede, zbog čega je propustio kompletan drugi dio prošlogodi­šnje sezone. Između ostaloga, Aurel nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu na kojima je Tin Srbić, osvajanjem drugog mjesta, ostvario svoje drugo sudjelovan­je na Olimpijski­m igrama.

- Aurel je imao frakturu metatarzal­ne kosti, puknula mu je koščica u stopalu, pa je dosta oko nas bilo upitnika kada će se potpuno oporaviti. Sada možemo reći da se oporavio iznenađuju­će brzo. Ozljeda ga je svakako usporila, ali posljednji­h mjesec i pol dana trenira bez problema, tako da vjerujemo da će do prvog nastupa na Svjetskom kupu potpuno ući u formu pričao je Vladimir Mađarević, trener osječkog gimna

DOBRO World Cup održat će se od 4. do 7. travnja u Osijeku

stičkog reprezenta­tivca. Aurelova konkurenci­ja gimnastiča­ra koji također kroz Svjetske kupove traže svoj put za Pariz dobro im je poznata.

- U prvom redu tu je korejski predstavni­k, zatim Francuz Osberger, mladi Kolumbijac, dva Irca Cunningham i Montgomery te Bjelorus Sharamkou, Aurelov stari znanac, jer su otprilike i generacija, koji će nastupiti neutralnom zastavom. Samo jedan od tih nabrojenih smije biti na kraju bolji od Aurela.

Taktika za lov na Olimpijske igre već je poznata.

- Ići će s vježbom sa startom 6.1. To je dvije desetinke slabija vježba od njegove najbolje. Izbacili smo element na kojem je zadobio ozljedu pa da si ne stvara psihološki pritisak. Idemo na stabilnost i sigurnost izvedbe, a uz to ni jedan od tih gimnastiča­ra neće imati veći start, pa je i po tom pitanju sigurno konkurenta­n - objasnio je Mađarević. K.lacković ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia