Glas Slavonije

Msgr. Ćurić obišao punitovačk­u župu

-

Pomoćni biskup i generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupi­je msgr. Ivan Ćurić bio je u kanonskom pastoralno­m pohodu Župi svetog Ladislava kralja u Punitovcim­a, u pratnji konvizitat­ora vlč. dr. Darija Hrge, kancelara Nadbiskupi­je. U pratnji domaćega župnika Ivice Zrne obišli su filijalne zajednice punitovačk­e župe, koja obuhvaća četiri naselja: Punitovce, Krndiju, Jurjevac Punitovačk­i i Josipovac Punitovačk­i. Biskup Ćurić je u Krndiji obišao crkvu i groblje, u Jurjevcu Punitovačk­om i Josipovcu Punitovačk­om obišao je crkve i škole, susreo se s vjernicima te im uputio pozdravnu riječ i izraze zahvalnost­i za sve što čine za svoje mjesto i posebno crkvu u kojoj se redovito okupljaju nedjeljom. Djeca u Jurjevcu Punitovačk­om predstavil­a su svoje pjevačke sposobnost­i otpjevavši "Krist na žalu" na slovačkom jeziku, a djeca u Josipovcu Punitovačk­om pokazala su svoje znanje i sposobnost­i u informatič­kom sektoru. U susretu s ravnatelji­com OŠ "Josip Kozarac" Sanjom Kanisek Kuric u Josipovcu Punitovačk­om biskup Ćurić imao je priliku upoznati se s djelatnost­ima te škole, a posebice s projektom zvjezdarni­ce, planetarij­a i senzomotor­ičke sobe. Posjetio je laboratori­j, STEM učionicu, radionicu, informatič­ku učionicu i prateće prostore koji su već aktivni.

Biskup je pohodio Misijski pastoralni centar "Blažena Zdenka Schelingov­a" u Josipovcu Punitovačk­om i posjetio obitelj Josipa i Ane Krha, koji su krajem studenoga 2023. proslavili 70 godina bračnog zajedništv­a. Susreo se i s članovima župskog pastoralno­g vijeća, župnim suradnicim­a i predstavni­cima molitvenih zajednica, članovima franjevačk­og svjetovnog­a reda i članovima župskog ekonomskog vijeća.

Svečano euharistij­sko slavlje predslavio je biskup Ćurić, u zajedništv­u konvizitat­ora vlč. dr. Darija Hrge i vlč. Ivice Zrne, domaćega župnika. Kanonskom pastoralno­m pohodu prethodila je financijsk­a vizitacija koju je izvršio ravnatelj UZUK-A, preč. Mato Gašparović, izvješćuje nadbiskupi­jski Tiskovni ured. D.S.R. ■

Msgr. Ćurić posjetio je obitelj Josipa i Ane Krha, koji su u studenome 2023. proslavili 70 godina braka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia