Glas Slavonije

Body Count i Ice T vraćaju se u Zagreb

Najavljuju i novi album “Merciless” za 2024., a istovremen­o će nastupiti kao headlineri na velikim europskim pozornicam­a

- Tanja KVORKA

NAJBOLJA METAL IZVEDBA

Jedan od najvećih bendova koji spaja hip hop i metal, mitski Body Count iz Los Angelesa, dolaze u Zagreb i to na stadion Šalata u nedjelju 16. lipnja 2024.

Tri desetljeća

Pioniri crossovera, predvođeni jednim od najvećih rap izvođača svih vremena, velikim Ice T-jem, zagrebački povratak zakazuju nakon šest godina i mjesecima unaprijed rasprodano­g koncerta u Boćarskom domu.

Body Count sviraju sirovi old school crossover, brutalnu mješavinu hip hopa i metala. Kroz godine su mijenjali postavu, raspadali se i ponovo sastavljal­i, no kultno sljedbeniš­tvo koje band ima uvijek ih je čekalo na koncertima diljem svijeta. I nakon više od tri desetljeća dokazuju da su zacementir­ali svoju poziciju na glazbenoj sceni, a u prilog tome ide i osvojeni Grammy za najbolju metal izvedbu za "Bum Rush" s posljednje­g albuma "Carnivore". Neumorni Body Count najavljuju i novi album "Merciless" za 2024., a istovremen­o će nastupiti kao headlineri na velikim europskim pozornicam­a.

Početak benda jedna je od najvećih priča svjetske alternativ­ne scene. Ice T je, osim rapa, u mladosti bio veliki fan nom od velikih favorita mnogih rock-klubova ovih prostora. Album je digao na noge kompletnu bijelu Ameriku, od predsjedni­ka Busha i članova Senata do Charltona Hestona, pa je u konačnici povučen i "Cop Killer" zamijenjen manje problemati­čnom novom verzijom pjesme "Freedom Of Speech". U godinama koje su slijedile Body Count su imali uspona i padova, a nažalost čak tri člana originalne postave ubrzo su preminula. Ipak, u posljednje­m desetljeću objavili su tri fantastičn­a albuma, “Manslaught­er”,”bloodlust” čiji je singl “Black Hoodie” bio nominiran za Grammyja, kao i “Carnivore”, koji im je donio Grammyja za najbolju metal izvedbu. Neuništivi Ice T i Body Count kroz tri desetljeća pokazuju ne samo da su izdržali test vremena nego da su i danas jedna od najtraženi­jih live atrakcija na planetu. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia