Glas Slavonije

Kalinić na klupi, a Brekalo će na teren od prve minute

-

Još prošlog tjedna euforija je bila na vrhuncu, Split i Dalmacija kao u transu čekali su nastavak HNL-A i nastavak niza neporaženo­sti Hajduka, koji je nakon dugo godina na zimsku stanku otišao na prvom mjestu tablice. No euforiju je utišala Rijeka, gosti s Kvarnera slavili su u Jadranskom derbiju i preuzeli vrh. Hajduku taj poraz nije bila jedina nevolja, jer na neko vrijeme je zbog ozljede ostao i bez Marka Livaje, koji je u igri Splićana nezamjenji­va figura. Osim na Livaju Hajduk u subotnjoj utakmici s Osijekom na Opus Areni ne može računati ni na kartoniran­e Sigura i Sahitija, kao i Dialla, koji je s reprezenta­cijom. Trener Hajduka Mislav Karoglan prije Osijeka se još malo vratio na Jadranski derbi i poraz od Rijeke.

- Svi gube bodove, vidjeli smo i druge klubove. Ni jedan poraz nije dobar, još je lošiji ako je protiv izravnog konkurenta... Momčad zna da je ovo maraton, da je to put pun iskušenja. Imali smo realan i pošten sastanak, detektiral­i smo neke stvari koje su boljele više od poraza. To što smo si rekli ostaje u svlačionci. Mi moramo vratiti duh koji nas je vodio. Šušur, euforija prirodni su u Splitu i Dalmaciji, ovo je troboj i vidjet ćemo tko će imati najveću konstantu - kazao je trener Hajduka, koji se nada nastavku ovosezonsk­e tradicije. U prva dva međusobna ogleda Osijeka i Hajduka u ovoj sezoni oba puta su slavile gostujuće momčadi. Osijek je sa 2:0 pobijedio Hajduk na Poljudu, a zatim je Hajduk uzvratio na Opus Areni sa 1:0.

- Osijek je dobra momčad, nisu puno mijenjali ove zime, imaju jače i slabije strane, imaju i oni izostanaka... No mi smo fokusirani na sebe i na našu igru. Znamo samo da igramo kod jakog suparnika, gdje nas čeka vrhunski ambijent.

Karoglan ne otkriva početnih 11 za sudar s Osijekom, možda bi u napad mogao povratnik Nikola Kalinić.

- Ima on snage, treba vidjeti koliko je to realno.

No Brekalo će na Opus Areni istrčati od prve minute. Hajduk je u Slavoniju došao s imperativo­m pobjede.

- Uvijek kad si trener i igrač Hajduka, to je tako. Kad ne bude, neće biti nešto u redu s klubom. Tako se postavljam­o, tu smo, bit ćemo tu, prolazimo kroz malo teže razdoblje, s pobjedom ili bez nje bit ćemo tu, samo jači. Vraćaju nam se igrači, Marko će ozdraviti, Sahiti i Sigur očistiti se od kartona, Perišić će doći... To je proces.

Ipak, ova je utakmica u Dalmaciji označena kao posebno važna. Hajduk se nada bodovima, u Osijeku vjeruju kako će mu pokvariti tu nadu i kući ga poslati bez ičega. I. Liović ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia