Glas Slavonije

Igra se za bodove, kao i za regionalni primat

Osječanke dočekuju Ennu Vukovar, a na Vijušu bi zabavno trebalo biti na parketu i na tribinama

- Nino BENČINA

Druga runda u nastavku sezone odbojkaške Superlige bit će u znaku slavonskih derbija. Igraju se u sklopu 13. kola obje konkurenci­je, onaj kod odbojkašic­a je u subotu od 16 sati u osječkoj Maloj dvorani Gradski vrt, a sat vremena ranije na parketu SD-A Vijuš u Slavonskom Brodu počet će muški obračun.

U uvodnom dijelu sezone, još tamo prvog vikenda u listopadu prošle godine, u sklopu 2. kola, zanimljiv su dvoboj odigrale vukovarska i osječke odbojkašic­e. Tada je iskorišten­a prednost domaćeg parketa, Enna Vukovar slavila je nakon pet setova. Iako je to bio drugi uzastopni poraz za Osječanke, ubrzo su se za njih stvari počele odvijati mnogo bolje. Sastav Darija Fančovića uhvatio je pobjedničk­i ritam te je u sljedećih deset dvoboja upisao čak osam pobjeda. Ona od prije tjedan dana još uvijek vraća osmijeh na lice svima u klubu, osvojeni bodovi kod zagrebačko­g Dinama zaista su bonus kojem se malo tko nadao. No sada valja potvrditi tu veliku pobjedu, a to znači da Osijek mora pobjedničk­i odraditi i dvoboj sa slavonskim rivalom.

- Svjesni smo težine osvojenih bodova u Zagrebu, ali oni neće dobiti punu vrijednost ako ih ne potvrdimo kod kuće. Igramo protiv ekipe koju dobro poznajemo, kao uostalom i ona nas, a za razliku od prvog dvoboja, sada ćemo valjda biti kompletni, što je i prvi preduvjet da se možemo nadati najboljem kaže trener Dario Fančović, koji je, kao i njegove igračice, sigurno izvukao neke pouke iz prethodnog maratonsko­g dvoboja. U njemu su Vukovarke imale 2:0 u setovima, Osijek je stigao do poravnanja nakon što je u četvrtom setu spasio tri lopte koje bi ga odvele u poraz. No igračice Ivane Tadić imale su bolju reakciju u odlučujućo­j dionici, a najučinkov­itija je tada bila Mirna Bečić, koja je osvojila 22 poena.

Ostali dvoboji 13. kola su: Ribola Kaštela – Nebo, Brdo – Kelteks, Split – Dinamo, Rijeka – Don Bosco i Mladost – Marina Kaštela.

Odbojkaši s Drave stižu u Slavonski Brod tri dana nakon što su izborili plasman u polufinale domaćeg Kupa. Čeka ih Marsonia, koja je nakon lošijeg ulaska u sezonu zaredala pozitivnim rezultatim­a. Na startu drugog dijela on je izostao (3:1 poraz kod Centrometa­la), ali domaća premijera donosi dodatni motiv. Brođani su i u Gradskom vrtu bili konkurentn­i iako su poraženi u četiri seta. Osječani su tada dva dobili na razliku, sumnjamo da bi imali išta protiv subotnje neizvjesno­sti, samo da ishod bude isti. - Čeka nas dobra momčad, u kojoj ima i nekoliko naših bivših igrača. Domaći program u 2024. otvorili smo s dvije pobjede, jasno da želimo tako i nastaviti. Nismo bez problema, viroza je ušla u svlačionic­u, neki su se tek oporavili od nje, stoga stanje nije idealno. Vidjelo se to i prije tri dana Zagrebu, ali problemi neće utjecati na naše ambicije - kaže trener Mario Teppert.

Okršaj slavonskih odbojkaša ima i dodatnu atrakciju. Riječ je o novom konceptu Superlige, koji nudi zanimljiv sadržaj posjetitel­jima. A to znači da će na ulazu u Vijuš biti Fan zona, dijelit će se navijački rekviziti, bit će nagrada, ukratko prave odbojkaške zabave za cijelu obitelj, koju možete gledati i uživo na Sportskoj televiziji. U sjeni brodskog dvoboja bit će ostali iz 13. kola, u kojem se sastaju: Split – Mladost, Rovinj – Centrometa­l, Rijeka – Ribola Kaštela, Zadar – Cratis Varaždin i Medicinar Trnje – Sisak. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia