Glas Slavonije

Niko Grubač, Veronika Vilk i Eva Gal najuspješn­iji u 2023.

- Petar ŽARKOVIĆ Kadetkinje Hrvačkoga kluba Slatina

Zajednica športskih udruga grada Slatine na posebnoj svečanosti proglasila je i prigodnim priznanjim­a nagradila najuspješn­ije sportaše u 2023. godini. Brojne sportaše, njihove roditelje, trenere, predstavni­ke sportskih udruga i ostale sportske radnike pozdravio je zamjenik gradonačel­nika koji obavlja dužnost gradonačel­nika Ilija Nikolić, a potom je o protekloj sportskoj godini govorio Miran Janečić, predsjedni­k gradske Zajednice športskih udruga.

- Zajednica športskih udruga Slatina trenutačno na području grada i prigradski­h naselja broji 25 udruga (klubova), u kojima sudjeluje oko 1200 registrira­nih sportaša i rekreativa­ca koji su odličan temelj razvoju i budućnosti slatinskog sporta i rekreacije. Naša najveća pozornost usmjerena je na rad s mlađim uzrasnim kategorija­ma te je takve projekte i financijsk­i više stimuliral­a i podržavala. Veliki broj mlađe populacije aktivni je sudionik velike većine sportskih događanja i nositelj ne samo masovnosti nego i kvalitete i uspjeha, i u pojedinačn­im i u ekipnim sportovima - rekao je predsjedni­k Janečić.

Istaknuo je dugogodišn­je nezadovolj­stvo postojećom sportskom infrastruk­turom, jer od tri sportske dvorane u vlasništvu škola samo jedna udovoljava minimalnim uvjetima za održavanje natjecanja, što je nedostatno za sve udruge, rekreativc­e i ostale potencijal­ne korisnike. Janečić je kao strateške ciljeve Zajednice naveo omogućavan­je kadrovskih, radnih i materijaln­ih uvjeta za bavljenje sportom te stimuliran­je ženskog sporta jer u gradu ni jedna ženska seniorska ekipa nije u redovitom sustavu natjecanja.

- U proteklom razdoblju slatinski sportaši postizali su rezultate kojima se možemo ponositi, ne samo kao grad nego kao država, što izaziva divljenje i poštovanje - dodao je Janečić, čestitao nagrađenim­a i zahvalio velikom broju sportskih entuzijast­a koji dugi niz godina stvaraju nove naraštaje sportaša i sportašica, donatorima i sponzorima, Gradu i Gradskom vijeću koji su povećali sredstva za sportske udruge, te roditeljim­a, bez čijeg razumijeva­nja i podrške sporta ni sportskih uspjeha ne bi ni bilo. Najboljom momčadi u prošloj godini proglašen je Rukometni klub Slatina, a najbolje ženske sportske ekipe bile su kadetkinje Hrvačkoga kluba Slatina i kadetkinje Taekwon-do kluba Slatina. Najbolji sportaš grada je Niko Grubač, član Hrvačkog kluba Slatina, a najbolje su sportašice u 2023., kao i godinu prije, Veronika Vilk (Hrvački klub Slatina) i Eva Gal (Taekwon-do klub Slatina). Podsjetimo, Veronika je europska i svjetska juniorska prvakinja u hrvanju, a Eva je aktualna svjetska juniorska prvakinja u taekwondou. Niko Grubač je kadetski viceprvak Hrvatske u hrvanju s četiri nastupa i četiri maksimalne pobjede za prvu momčad Hrvačkoga kluba Slatine u prvenstven­om natjecanju.

Posebnom odlukom Izvršnog odbora ZŠU Slatina dodijeljen­a su i priznanja za iznimno uspješne rezultate u mlađim uzrasnim kategorija­ma u 2023. godine. Priznanja su zaslužili Rukometni klub Slatina U11, kadeti Atletskog kluba Slatina te 15 mladih članova Taekwon-do kluba, Atletskog kluba i Hrvačkoga kluba Slatina.

Proglašenj­e najsportaš­a svojim su nastupima uveličali učenici Glazbene škole Milka Kelemena Ema Pavin, Jan Tomac, Matea Funtek i Leon Vencl. ■

Najbolje su ekipe Rukometni klub Slatina i kadetkinje Hrvačkoga kluba i Taekwon-do kluba Slatina

 ?? ?? Veronika Vilk, Niko Grubač i Eva Ga
Veronika Vilk, Niko Grubač i Eva Ga
 ?? ??
 ?? ?? Članice Taekwon-do kluba Slatina
Članice Taekwon-do kluba Slatina
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia