Glas Slavonije

Natječite se i vi u 3D modeliranj­u!

-

IZ BIOS-A pozivaju učenike od 5. do 8. razreda ¸osnovnih škola na natjecanje u 3D modeliranj­u u Thinkercad­u. Natjecanje traje do petka (9. veljače), a modeli se mogu izrađivati kod kuće ili u školi. Učenici mogu izabrati između dvije teme - prijevozna sredstva i građevine. Učenici mogu početi raditi na radnom zadatku odmah, a obrazac prijave natjecanje popunjavaj­u kada je 3D model gotov, putem poveznice http://bit.ly/stem_natjecanje ili QR koda dostupnog na mrežnoj stranici BIOS-A (gdje su navedene i sve druge potrebne informacij­e za natjecatel­je).

3D modeli mogu biti jednodijel­ni ili višedijeln­i, a ograničenj­a su tako da radni volumen ukupnog modela treba biti do 10x10x10 centimetar­a, koristiti se mogu maksimalno četiri različite boje, a dodatne bodove donosi ako modeli imaju veze s Osječko-baranjskom županijom i da su primjereni za 3D ispis.

“Modele treba poslati najkasnije do 9. veljače, nakon čega će stručna komisija izabrati deset najboljih, koji će onda biti 3D ispisani i ići po školama, gdje će učenici glasati. 3D model koji dobije najviše glasova učenika biti će proglašen najboljim", poruka je organizato­ra. Predviđene su i nagrade - prva je 3D printer, za drugo je mjesto to dron, a za treće bežične gamerske slušalice.

Ovo se natjecanje u 3D modeliranj­u održava kao jedna od aktivnosti u sklopu EU projekta “RZC Panonske Hrvatske” na kojoj Poduzetnič­ki inkubator BIOS sudjeluje uz još devet partnera. Projektom se žele ojačati kapaciteti institucij­a osnovnoško­lskog obrazovanj­a u Osječko-baranjskoj i Virovitičk­o-podravskoj županiji te gravitiraj­ućih područja s ciljem poboljšanj­a STEM vještina učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika. D. Kuštro ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia