Glas Slavonije

Dobili su najviše nagrada

Nagradu Elektro&off izvođač dobila je Vinkovčank­a Lucija Ivšić, Živa

- Tanja KVORKA Natali Dizdar

Sjajna atmosfera i odlično raspoložen­je obilježili su šestu dodjelu Rock&off nagrada u povodu kojih su publika i struka zajedno proslavili one najbolje i najzaslužn­ije s domaće scene. Dobitnici, nominirani i gosti sjajnom su energijom ispunili zagrebačku Tvornicu kulture. Najbolje od hrvatske rock&off scene nagradila je struka i publika, a dodjela je dokazala da scena napreduje munjevitom brzinom. Najnagrađi­vaniji su među dobitnicim­a bili Let 3 i IDEM, a razlika u prvim reakcijama bila je očita s obzirom na to da je rekorder po broju nominacija IDEM (višestruko) nagrađen tek prvi put od struke, ali sluteći po svemu, ne i posljednji. IDEM (Antun Aleksa), koji je i nastupio na dodjeli, nagrađen je u kategorija­ma Album godine za album "poyy", Rock&off izvođač godine te Veliki prasak godine. - Oduševljen sam ovim trima nagradama, doista nisam očekivao, zahvalan sam i jako mi je drago da su ljudi prepoznali i podržali to što radim. Nadam se da ću održati neka očekivanja koja sad postoje, a pokušat ću to napraviti već s idućim albumom koji ide uskoro van - rekao je Antun Aleksa (IDEM).

Let 3 izjednačio je rezultat nagradama u kategorija­ma Pjesma godine za "Mama ŠČ!", Koncertni izvođač godine te Iskonova nagrada publike. - Iako smo zapravo oteti i pilići nam kroje sudbinu, presretni smo zbog ovih nagrada, a pogotovo zbog koncertnog izvođača godine jer znamo da su naši koncerti oduvijek i zauvijek bili next level shit - rekli su iz Leta 3.

Elektro&off izvođačem godine proglašena je hvaljena Vinkovčank­a Lucija Ivšić, Živa. Hrvatska glazbenica s australsko­m adresom, koja već niz godina stvara vrhunska elektroizd­anja, dobila je potvrdu kvalitete svog rada.

Pop&off izvođačem godine proglašena je Natali Dizdar, koja je na koncertu u Tvornici krajem prošle godine pokazala sav raskoš svog glazbenog stvaralašt­va i upoznala publiku s novim pjesmama poput "Ocean" te "Krug". Sada je na dodjeli ponovno nastupila u Tvornici, ali ovaj put izvela je jednu pjesmu u sklopu programa i zasladila večer publici.

Sjajni splitski reper Vojko V osvojio je žiri vrhunskim albumom "Dvojko", za koji je izjavio da mu je dvostruko draži od prvog albuma "Vojko". Čini se da je jednako drag i struci, koja je procijenil­a da upravo Vojko na račun svog novog albuma i koncerata zaslužuje nagradu za Rap&off izvođača godine!

Zahvaljuju­ći sjajnoj suradnji i vrhunskom jazz-albumu "Nešto veće od nas" u kategoriji Jazz&off izvođač godine nagrada je otišla u ruke Mangroove & Jazz Orkestra HRT-A, koji su ponosno pokupili svoju zasluženu nagradu. Mangroove sastav, čiju kreativnu okosnicu čine supružnici Željka Veverec i Toni Starešinić, napravio je zapravo doista nešto veće od njih i za to ih je struka nagradila. Već nagrađeni prethodnih godina u više kategorija, ne staju nizati uspjehe.

Nagradom hrvatske rock i off zajednice za životno djelo posmrtno je nagrađen splitski kantautor Toma Bebić. Dobio je tako dugoočekiv­ano priznanje, a nagradu je obitelji uručio član TBF-A Saša Antić. Uz već spomenute IDEM i Natali Dizdar, imena su koja su ovogodišnj­u dodjelu nagrada Rock&off začinila svojim izvrsnim nastupima su Detour, Ivana Picek - Pi, Jelusick, Klinika Denisa Kataneca, Miach, Reper iz sobe i Zimizelen. Na kraju same dodjele okupljenim­a je MORT isporučio rock&off energetsku bombu. Na after partyju nastupaju Luka Barbić iz TBF-A i Banana Zvuka.

Dodjelu je vodila Martina Validžić, a brojni novinari i poznata lica uveličali su šestu dodjelu kao prezenteri, među kojima su Savršeni marginalci, Milan Majerović Stilinović, Maja Milin, Lucija Ćustić Luce, Dražen Ilinčić, Daniel Berdais, Bojan Muščet, Nik Titanik, Shamso69, Saša Antić, Bad Daughter, Dražen Baljak, Boris Hrepić Hrepa i dr. - Šesta godina nagrade nadmašila je očekivanja. Neviđena energija dosada nas je oduševila, atmosfera je bila nabrijana, nastupi možda i najbolji dosada, a sve to će nam dati motivaciju za još niz godina ove nagrade. Dodjelom nagrada okrećemo se prema budućnosti, pa tako možemo najaviti novo izdanje Rock&off turneje koja će se održati ovoga ljeta, a na kojoj će nastupati svi iz ovogodišnj­e kategorije Veliki prasak - rekli su Davor Drezga i Krešimir Blažević iz organizaci­je. ■

na ljeto

NOVA ROCK&OFF TURNEJA

 ?? ?? Rock&off dobitnici 2024.
Rock&off dobitnici 2024.
 ?? ?? IDEM
IDEM
 ?? ?? LET 3
LET 3
 ?? ?? Saša Antić i sin Tome Bebića
Saša Antić i sin Tome Bebića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia