Glas Slavonije

Favorit se mučio, ali je iz Zrinjevca kući odnio bodove

- Tomislav Rešicki trener ŽRK Osijek

Trebao je pogled na ljestvicu uoči dvoboja 14. kola biti dostatan da se pokaže kakav se ishod može očekivati u srazu rukometaši­ca Osijeka i Bjelovara. Na kraju brojke na semaforu bile su ipak očekivane, ali gošće u dvorani Zrinjevac nisu imale nimalo lagan zadatak.

Bjelovarča­nke su u Slavoniju stigle s deset bodova viška, stavila su na konto još dva boda (ukupno 20), ali trenutno drugoplasi­rani sastav elitnog razreda dobio je jak, ravnoprava­n otpor i šteta je što Osječanke nisu to do kraja uspjele kapitalizi­rati. Konačnih +4 za Bjelovar ne odražava pravi odnos snaga. Jest pobjeda favorita zaslužena, ali nije sve išlo glatko, imale su domaće svojih nekoliko prigoda, koje su ih mogle odvesti u rezultatsk­i plus, ali nije se dogodilo. Već je vodstvo od 3:1 nagovijest­ilo da će domaćin skupo prodati svoju kožu, u 12. minuti je 6:6, a onda se činilo da od neke ravnopravn­e utakmice možda

SD Zrinjevac. Gledatelja 60. Suci: Kovačević (Zaprešić) i Šoić (Samobor).

Ledenčan, Brkić (12+0), Čivić, Josipović 3, Hren 3, Šoš 1, Gardaš, Jozanović 1, Kragujević, Jelečević, Pifar, Malovan 6, Frančić 8 (2), Grgić 1, Vrdoljak 2, Pehar.

Pokopac (14+1), Turkalj, Turk 2, A.M. Gavrić 3 (1), Oremović 6, Paštar 7, Smiljanec, Krizmanić 3, Aušperger, M. Gavrić 5, Solina, Pokopac, Vukojević 2 (1), Petrović 1, Ravenšćak.

Osijek 3(2), Bjelovar 2(2); Osijek 4 minute (Jozanović, Grgić), Bjelovar 8 minuta (A. M. Gavrić 2+2, Paštar, M. Gavrić).

Nedostaje taj jedan impuls da djevojke vjeruju u sebe koliko mi u stožeru vjerujemo u njih.

ipak neće biti ništa. Sedam minuta kasnije je 8:13, Osijek ipak hvata priključak, ali primaju pogodak u posljednjo­j sekundi za još uvijek obećavajuć­ih 15:17 na odmoru. - Naša vratarka Brkić (u izostanku virozne Borac) bila je raspoložen­a u prvom dijelu, imala je sedam-osam obrana, a mi smo ipak primili 17 pogodaka. Stoga sam rekao da na kraju moramo ostati ispod 30, što nam je i pošlo za rukom. Ali ipak smo završili u minusu, a nije da smo morali - priznaje trener Tomislav Rešicki, i potpuno je u pravu. Jest Bjelovar nastavak otvorio s tri pogotka za novih +5, ali riječ predaja nije bila opcija za rukometaši­ce s Drave. U 48. minuti ponovo je sve otvoreno (22:22), ali tada je do izražaja došla kvaliteta, ali i iskustvo suparničko­g sastava. Osječanke su zapucale nekoliko zicera i sedmerac, Karmela Pokopac zaključala je svoja vrata u tim trenucima. U napadu je s crte bila neumoljiva Karmen Paštar i taj je dvojac najzaslužn­iji što na Zrinjevcu nije bilo senzacije. - Nedostaje taj jedan impuls da djevojke vjeruju u sebe koliko mi u stožeru vjerujemo u njih. Šteta je što smo ostali bez bodova, nismo bili daleko, ali morat će nam se negdje vratiti - nada se Rešicki, iz čijeg je sastava ovaj dvoboj najefikasn­ije odradio dvojac Frančić/malovan. Morat će se ta lista malo proširiti u nadolazeći­m dvobojima, novi je već za tri dana kod Lokomotive u Zagrebu. N. Benčina ■

OSIJEK BJELOVAR

25 (15) 29 (17)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia