Glas Slavonije

Osječanke gaze, uzvratile su Enni i uzele slavonski primat

- Nino BENČINA

Zanimljiv je bio slavonski superligaš­ki obračun odbojkašic­a. Dva boda i regionalni primat na kraju je zaslužio Osijek, koji je uzvratio Vukovarkam­a za poraz u prvom dijelu sezone. Tada se sve riješilo u pet setova, a sada je u sklopu 13. kola u Maloj dvorani Gradski vrt odigran set manje, ali to ne znači da je bilo i manje zanimljivo. No nakon 94 minute osječka bajka se nastavlja, a Enna Vukovar nakon poraza ide sve više prema donjem dijelu poretka. Opasna zona nije više tako daleko, a tamo naravno nitko ne želi na kraju završiti. Za domaće derbi je došao tjedan dana nakon najveće pobjede sezone, protiv Dinama u Zagrebu. Trener Dario Fančović nije se bez vraga pribojavao slavonskog derbija.

- Znao sam, a to sam cijeli tjedan govorio i djevojkama, da onako dobru utakmicu nije lako ponoviti, bez obzira na veliku želju. U Zagrebu se od nas nije ništa očekivalo, sada je bilo drukčije. Nije ulazak bio dobar, bili smo nervozni, nismo se dobro postavili na parketu. Osam pogrešaka na servisu, ruka se malo zakočila, bilo je vidljivo da smo pod malim pritiskom, bilo je jasno i da je s druge strane bio sastav kojeg respektira­mo. Na vrijeme smo se oslobodili pritiska, u prestala tri seta imali smo još samo jednu kraću krizu u trećem setu (kod 13:7 slijedi serija Vukovarki od 0:7), ali pobjedu smo apsolutno zaslužili - kaže trener Osijeka, koji je pronašao načina kako ekipu probuditi na vrijeme. Pomogle su i neke izmjene (M. Lovrić umjesto Weinand), ali Fančović ima standardnu sedmorku koja djeluje nezaustavl­jivo. Odbojkašic­e s Drave posljednji su poraz upisale još u petom kolu (Mladost, naknadno odigrano u prosincu), ali se može reći da serija traje već osam rundi.

OSIJEK VUKOVAR

- Mala dvorana

Gradski vrt. Gledatelja: 70.

Suci: Hamer i Šulc.

Kainz (L), Županić (L), Matković, Rajndl, I. Lovrić, Gajić, Štebih, Stojković, Lizatović, Mandić, M. Lovrić, Weinand, Jurić.

Vrban, Đuranović, Kelava, Brocić,

Majer, Dugandžić (L), Bečić, Košutić, Lukić, Sulić.

Enna Vukovar je pak bez pobjede ostala u obje ovogodišnj­e runde. U stanci su se osnažili redovi (Sulić), ali porazi su upisani na sličan način. Dobro otvaranje, ali kasnije baš ne ide po planu. - Nije prvi put da dobijemo prvi set, a onda na parketu kao da se pojavi neka druga ekipa. Tako je bilo kući protiv Rijeke i sada, očito nam nedostaje neki duži kvalitetni kontinuite­t, kako bismo utakmicu priveli kraju na željeni način. Mi smo dobile prvi slavonski derbi, ali kod Osijeka se sada vidi da je u dobroj seriji. Moramo i mi započeti našu što prije ako želimo izbjeći borbu za ostanak smatra trenerica Ivana Tadić. Odigrani su i preostali rezultati 13. kola, a postignuti su rezultati: Ribola Kaštela – Nebo 1:3 (19,-24,-19,-24), Brda – Kelteks 3:1 (24,23,17,22), Split – Dinamo 0:3 (-19,-20,-17), Rijeka CO – Don Bosco 0:3 (-26,-16,-22) i Mladost – Marina Kaštela 3:0 (16,18,20). ■

TABLICA

3 1

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia