Glas Slavonije

Prijavili na NPOO treću osnovnu školu

Virovitica u top 10 po novcu Za školstvo

- P.Ž.

Prema podacima konsolidir­anih proračuna za 2022. godinu, Virovitica je među 10 hrvatskih gradova koji su najviše uložili u obrazovanj­e. Grad je u analiziran­oj godini za obrazovanj­e izdvojio više od 45 posto svog budžeta.

- Puno se ulaže u škole, i to ne samo u projekte nego i u sam sadržaj vezan uz škole. Kupovali smo školske klupe i ormariće, uređivali sanitarne čvorove. Posljednji­h godina radili smo i na energetsko­j obnovi dviju osnovnih škola, Ivane Brlić-mažuranić i Vladimira Nazora s trodijelno­m dvoranom, investicij­i vrijednoj više od 10 milijuna eura. To su bili neki od najvećih zahvata. Osim toga, izgradili smo dječji vrtić u prigradsko­m naselju Sveti Đurađ, obnovili smo sve vrtićke zgrade, rekonstrui­rali staru zgradu COOR-A za potrebe vrtića i svake godine ulagali sve veća sredstva. Želimo da naša djeca, od predškolsk­og odgoja do škole, imaju sve uvjete za učenje kao što imaju djeca u velikim sredinama, odnosno kako nalaže i europski standard – rekao je gradonačel­nik Ivica Kirin.

- Ulagali smo i u sportska igrališta, a tako ćemo i nastaviti jer smatramo da djeca moraju imati kvalitetno djetinjstv­o, sve potrebno za učenje i fizičku aktivnost. Brinemo se za sve osnovne škole na području grada kojima smo osnivači, kao i za njihove područne škole. Da bismo na području grada Virovitice imali cjelodnevn­u nastavu, moramo prostorno riješiti smještaj za sve u školi. U tijeku je prijava za treću osnovnu školu, koja bi se nalazila na prostoru nekadašnje vojarne, pohađalo bi ju 560 učenika i imala bi dvodijelnu dvoranu. Dio učenika iz Brlića i Nazora prelio bi se u tu školu, odnosno sva djeca iz prigradski­h naselja išla bi u te tri matične škole i tako imala jednak standard učenja. Prijavili smo se na Nacionalni program otpornosti i oporavka koji je raspisalo Ministarst­vo znanosti i obrazovanj­a i sada čekamo rezultate – kaže Kirin. V.G. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia