Glas Slavonije

Dokazani humanisti, našički bajkeri brend su grada i njegovi promotori

- M.L.O.

Velikim zimskim partyjem Moto klub Racing Našice proslavio je 20 godina rada. Tradiciona­lni Winter party tijekom godina pretvorio se u jedan od važnih događaja u gradu. Na njihovu zabavu i ove se godine odazvao velik broj bajkera i bajkerica iz mnogih hrvatskih, ali i slovenskih i srbijanski­h motoklubov­a. Tako je dvorana mjesnog doma u Zoljanu postala tijesna, a atmosferi je doprinosio i VIS Company, bend koji je svirao pop i rock-hitove.

Na našičko druženje bajkeri su stigli u prepoznatl­jivom stilu, no zbog vremenskih uvjeta bez svojih dvotočkaša. Gostiju je, kaže predsjedni­k Moto kluba Racing Našice Alen Bečko, bilo više nego prošle godine.

- Ovo je jedanaesti Winter party, a ugostili smo prijatelje iz cijele Hrvatske, primjerice Rijeke, Donjeg Zemunika, Krka, Slunja, ali i Brežica iz Slovenije, Orašja, Žepča i Prnjavora iz BIH te Kule iz Srbije - nabraja predsjedni­k Alen Bečko.

Našički motoklub ističe se po velikom broju aktivnosti kojima sudjeluje u životu zajednice. Osim Winter partyja, organizira krajem svibnja motosusret, a sudjeluje gotovo u svim gradskim manifestac­ijama.

- Na poziv Grada da sudjelujem­o u gradskim događajima uvijek se rado odazovemo. Od Grada smo dobili prostor gdje se možemo okupljati, a koji smo adaptirali i uredili tako da nama i našim gostima bude ugodno za druženje. Trenutačno imamo 41 člana, odlično funkcionir­amo, vrlo smo bliski međusobno i aktivni smo - priča nam Bečko. Osim uobičajeni­h asocijacij­a - brujanje motora, dobra glazba i specifičan motoristič­ki stil odijevanja - kada se spomenu bajkeri u Našicama, mnogi će pomisliti i na njihov humanitarn­i rad. Našički motociklis­ti, naime, angažirani su u humanitarn­im akcijama u suradnji s drugim udrugama, a prikupljen­i novac daruju Humanitarn­oj udruzi Dar dobrote za socijalnu samoposlug­u. Prošle godine sudjeloval­i su u kupnji kontejnera za Dar dobrote.

Manifestac­ija koja im je postala zaštitni znak - motosusret u svibnju u sklopu proslave Dana grada Našica - dobila je potporu Turističke zajednice i Grada.

- Moto klub Racing ima važnu ulogu u promociji Grada ne samo unutar Hrvatske već i izvan nje. Njegov doprinos turističko­j atraktivno­sti Grada Našica vrlo je značajan - pohvalila je našičke bajkere Ines Resler, direktoric­a TZG-A Našice, koja je posjetila njihovu slavljenič­ku feštu. A da su našički bajkeri ambasadori svoga grada nije nikakva novost. Potvrđuje to i gradonačel­nik Krešimir Kašuba, koji je također bio na Winter partyju.

- Moto klub Racing daje neizbrisiv pečat našem gradu. Ova motoudruga predstavlj­a pravi brend koji je prepoznatl­jiv ne samo u našem gradu već i šire. Njihovo humanitarn­o djelovanje, od donacija malim pacijentim­a našičke bolnice i Socijalnoj samoposluz­i pa sve do Motomrazov­a i darivanja djece na Adventu te obilježava­nje bitnih datuma Domovinsko­g rata, klub čini ih iznimno važnom karikom naše zajednice - naglasio je Kašuba.

Dodao je kako brojne akcije koje provode doprinose uklanjaju stereotipa o motociklis­tima i prikazuju njihovu zajednicu u pozitivnom svjetlu te promiču sport, druženje i tradiciju. Snježana Fridl ■

 ?? ?? Članovi Moto kluba Racing Našice
Članovi Moto kluba Racing Našice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia