Glas Slavonije

Gorostas Almaši potpisao, MIEREZ NEĆE U DINAMO!

Osijek je angažirao novog napadača, ali ne znači da se odriče svog najboljeg igrača i prvog strijelca Lige - Ramona Miereza

- Dalibor KELER

Na Opus Arenu i službeno je stigao novi napadač. Napad Bijelo-plavih postao je bogatiji za 196 centimetar­a visokog slovačkog centarfora Ladislava Almašija.

On će u redovima Osijeka biti na posudbi do kraja sezone uz mogućnost otkupa, a prema informacij­ama koje dolaze iz okruženja osječkog kluba na njega se računa dugoročnij­e. Naravno, Almaši će kroz proljetni dio sezone trebati opravdati svoj angažman, a bude li zadovoljio, Osijek će aktivirati opciju otkupa te s njim potpisati ugovor na dvije godine.

Povratak u reprezenta­ciju

Slovački gorostas bio je povremeni reprezenta­tivac, a prvu utakmicu koju je u dresu svoje reprezenta­cije počeo od prve minute odigrao je baš u Osijeku, kada je Slovačka u Gradskom vrtu izvukla remi protiv naše reprezenta­cije, a Almaši je tada bio i asistent za prvi pogodak. U Osijek je došao s jasnim ciljem - dobrim nastupima opet se nametnuti slovačkom izborniku Francescu Calzoni za nastup na Euru koji će se u ljeto održati u Njemačkoj.

- Debi za reprezenta­ciju imao sam iste te godine u kolovozu, kada mi je pripalo završnih desetak minuta u minimalnom porazu od Rusije (1:0) u Kazanu. No onu pravu premijeru doživio sam baš u vašem gradu, na starom stadionu. Izbornik me je stavio u momčad od samoga početka i osvojili smo bod protiv sjajne Hrvatske. Tako da već imam lijepe uspomene iz Osijeka - prisjetio se Almaši.

Prve impresije na novom osječkom stadionu su mu, naravno, odlične.

- Prvi dojmovi su jako dobri. Stadion mi djeluje impresivno sa svim ovim pomoćnim terenima i sadržajima, svi mi kažu da je najljepši u Hrvatskoj i doista sam ugodno iznenađen. Sve je fantastičn­o, što drugo mogu sada reći nego da čekam zabijati golove i biti dio ove obitelji - rekao je Almaši nakon što je službeno postao član Bijelo-plavih, pa dodao:

- Prve dvije godine sve je bilo super, igrao sam odlično, zabijao golove i pridonosio ekipi. Ta sezona 2021./22. bila je za mene odlična u svakom pogledu, ali me je nažalost potom zaustavila ozljeda. No sada je to stvar prošlosti.

Prošle sezone u Baniku su krenuli u određene promjene, što sam morao prihvatiti jer nisam bio u prvom planu. Zato sam i ja htio nešto promijenit­i. To je jedan od razloga zbog kojeg sam došao u Osijek. Sada se osjećam jako dobro i želim se stručnom stožeru, suigračima i navijačima Osijeka pokazati u najboljem izdanju. Očekujem da ću se izboriti za svoj status, zabijati golove i dakako pridonijet­i što boljim rezultatim­a i uspjesima moje nove momčadi.

Ramon neće u Dinamo

Dakle, Osijek je napokon dobio još jedno napadačko rješenje, a u pozadini Almašijeva potpisa ne smiruju se priče o Mierezovu prelasku u Dinamo. "Vatru" je sad potpirila priča kako je igrač Dinama Stefan Ristovski promijenio svoj broj 13 u 22, pa su opet krenule nepotvrđen­e špekulacij­e kako je to znak da će Argentinac koji u Osijeku nosi broj 13 završiti u Dinamu. Na Opus Areni nisu imali potrebu ponovno komentirat­i te špekulacij­e bez pravog temelja jer prije nekoliko dana direktor Vladimir Čohar jasno i glasno je poručio kako Mierez neće otići put hrvatske metropole. No špekulante to nije spriječilo u lansiranju novih priča koje unose stalni nemir u redove Bijelo-plavih. Zar riječ jednog od čelnih ljudi osječkog kluba baš nikome ništa ne znači? Nakon tako jasno izraženog stava u vezi s Ramonovim odlaskom u Dinamo valjda bi trebalo biti jasno kako bi klupski čelnici sami sebi "pucali u koljeno" ako bi se sada predomisli­li. Koliko znamo, stav oko Mierezova transfera u Dinamo nije se promijenio ni jednog milimetra. Osijek ga nema namjeru prepustiti Zagrepčani­ma, što i ne čudi jer ta bi priča izgledala baš loše u ovom trenutku za ukupni ugled NK Osijek. I to bez obzira na to koliko novca Modri eventualno ponudili. Ramon će ostati “bijelo-plavi”, a dokad će to biti, pokazat će vrijeme, no stav čelnika osječkog kluba je jasan - prelazak u Dinamo nije opcija. ■

ARGENTINAC OVE ZIME NE NAPUŠTA OSIJEK

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia