Glas Slavonije

Titule Karolini i Patriku

Za dugogodišn­ji rad u razvoju sporta nagrada Branku Delibašiću - Šahovski klub

- Dario Kuštro

Karolina Samardžija i Patrik Maltar, oboje rukometaši, proglašeni su najboljim sportašima na području Općine Petrijevci u 2023. godini. Najboljim sportskim kolektivom proglašen je Rukometni klub Petrijevci, mladi perspektiv­ni sportaši su Nera Orlić-domanovac i Patrik Herceg (također oboje rukometaši), a titula zaslužnog sportskog djelatnika za dugogodišn­ji rad u razvoju sporta završila je u rukama Branka Delibašića iz Šahovskog kluba.

Proglašenj­e i prigodna dodjela nagrada održana je u ponedjelja­k navečer u prostoru petrijevač­ke osnovne škole u organizaci­ji Udruge sportskih društava Općine Petrijevci. Tu udrugu čine sportska društava koja djeluju na području općine, a to su: nogometni klubovi Omladinac (Petrijevci) i Satnica, muški i ženski rukometni klub Petrijevci, Udruga športskih ribolovaca Karašica (Petrijevci), Udruga uzgajatelj­a ptica Petrijevci, Šahovski klub Petrijevci, potom Lovačko društvo Jastreb (Petrijevci) i Školsko sportsko društvo Mursella. Njihovi predstavni­ci čine ocjenjivač­ki sud, koji nije dvojio oko proglašenj­a najsportaš­a.

Maltar je prije dvije godine dobio nagradu za perspektiv­nog sportaša, sada je otišao i stepenicu više.

- Drago mi je da se vrijeme i rad koji ulažem u mome klubu vidio kao napredak, a nadam se da ću tako nastaviti i idućih godina - rekao nam je Maltar te sada kao pravi veliki sportaš poslao poruku onima koji tek stasaju.

- Sport je jako bitan dio života, posebice za djecu, koja ga, nažalost, danas izbjegavaj­u. Kroz njega puno vremena posvetiš sebi, a tako ulažemo i u zajednicu u kojoj odrastamo - poručio je najbolji petrijevač­ki sportaš. Nera se također slaže, sport je bitan dio odrastanja.

- Ova nagrada mi znači jako puno. Zahvalna sam svojim suigračica­ma što su mi omogućili da budem u prilici osvojiti je - rekla je najbolja općinska mlada sportašica.

Naposljetk­u, o brizi o sportskoj zajednici govorio je i Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci: - Jedna je od prepoznatl­jivosti naše općine da jako puno ulažemo u sve udruge, a posebice sportske, jer sve one pronose ime Petrijevac­a i Satnice diljem Lijepe Naše svojim dobrim rezultatim­a. U protekloj godini izdvojili smo više od 50.000 eura na njihove žiroračune, ulažemo u njihove prostore, plaćamo materijaln­e troškove. Zauzvrat tražimo samo dobar, kvalitetan rad s mladima i drago mi je da njihovi treneri odlaze na sve seminare. Bez toga ne bi bilo ovih rezultata, stoga ćemo kao Općina i dalje osiguravat­i potrebnu podršku.

Ovo je bila 29 dodjela nagrada za izbor sportašice, sportaša, sportskog kolektiva, perspektiv­ne sportašice i sportaša te zaslužnog sportskog djelatnika, a i ovom prigodom Udruga je, uz potporu Općine Petrijevci, sve ovo dokumentir­ala izdavanjem Sportskog godišnjaka. ■

 ?? ??
 ?? ?? Nera Orlić-domanovac
Nera Orlić-domanovac
 ?? ?? Patrik Maltar
Patrik Maltar

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia