Glas Slavonije

Nije ju htio vidjeti, ona ga - prijavila

-

Samo dan nakon što je počelo suđenje bivšem brazilskom nogometnom reprezenta­tivcu Daniju Alvesu, u Španjolsko­j je još jedan nogometaš morao odgovarati na pitanja o navodnom silovanju.

Betisov defenzivni vezni igrač William Carvalho dao je u utorak iskaz na sudu u Sevilli nakon što ga je jedna djevojka prijavila policiji za silovanje u kolovozu prošle godine. Carvalho, 31-godišnji državljani­n Portugala i Angole, za osam dana trebao bi igrati protiv zagrebačko­g Dinama u europskoj Konferenci­jskoj ligi, ali nad glavom mu visi mač optužbe za silovanje.

U utorak je izišao sa suda nakon 30-minutnog saslušanja tijekom kojeg je sutkinji rekao da je dva puta imao seksualni odnos s 30-godišnjom djevojkom, koja je na taj čin pristala. Neimenovan­a djevojka u prijavi je navela da ju je nogometaš omamio pićem pa silovao u hotelu u Sevilli, izvijestil­e su novine OK Diario pozivajući se na uvid u policijski spis.

Carvalho je djevojku upoznao ljetos na mediterans­kom otoku Ibizi, gdje ona radi kao medicinska sestra. Pozvao ju je u Sevillu, gdje on igra za Betis. Zajedno su bili u restoranu, pa diskoteci, a iduće jutro ona se probudila sama u sobi hotela "s jasno vidljivim znakovima silovanja na tijelu i bez jasnog sjećanja što se dogodilo". Vjeruje da joj je nogometaš ubacio nešto u piće u diskoteci pa ju tako omamljenu silovao u hotelskoj sobi. Djevojka je u prijavi priložila liječničku dokumentac­iju te ispričala neke grube dijelove, kojih se kako je navela, sjećala.

Hotelske kamere snimile su Carvalha kako izlazi iz hotela u 7 sati ujutro, djevojka je u prijavi navela da ga je pokušavala kontaktira­ti idući dan da joj ispriča što se dogodilo, je li koristio zaštitu i slično, ali joj je on odgovorio da mora na put u Lisabon te joj je ostavio broj mobitela svog prijatelja. Carvalho je priznao sutkinji da je imao seksualne odnose s njom na Ibizi i u Sevilli, da je ona svjesno pristala na njih, a da ju poslije više nije htio vidjeti. Prijava za silovanje podnesena je tjedan dana nakon događaja u hotelu u Sevilli. I. Li. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia