Glas Slavonije

Nakon poraza u Vijušu mursaši imaju popravni kod kuće protiv Rovinja

DANAS REDOVITO KOLO SUPERLIGE ODBOJKAŠA

-

Nije bio dobar ulazak u veljaču za osječke odbojkaše, koji su doživjeli treći superligaš­ki poraz. Pritom su izgubili i slavonski primat, prvi put, jer su u sklopu 13. kola poraženi u Slavonskom Brodu. Marsonia je uzela ono što je bilo ponuđeno na parketu, veliko htjenje, ali i kvaliteta u odlučujući­m trenucima odlučili su pobjednika i dva su boda zasluženo ostala na Vijušu. Mnogi su iznenađeni što nisu otišla u slavonsku metropolu, ali semafor na kraju ne laže, Brođani su bili bolji baš za tih nekoliko poena. Osim gubitka bodova, Mursa-osijek izgubila je i drugo mjesto, koje je dugo držala na ljestvici. Pad na četvrto nije nikakva tragedija, ali je dobro upozorenje za nastavak sezone.

- Nismo bili pravi, bilo je to vidljivo već i u prvom setu, koji smo i riješili u našu korist. Imali smo i u tim trenucima veliki broj neforsiran­ih pogrešaka, a nismo ih se riješili ni u nastavku dvoboja. Čak nam nije bilo dostatno ni to što smo odlučujući set otvorili s pet osvojenih poena u nizu. Domaćin je bio 'nabrijan', što se očekivalo i što je razumljivo, bolje je odradio završnicu i zasluženo je slavio. Ništa, idemo dalje, nema puno vremena za analizu, slijedi nam nova utakmica - kaže trener Mario Teppert. Njegova momčad već danas ima popravni ispit, u sklopu 14. kola, u Malu dvoranu Gradski vrt (17 sati) stiže Rovinj. Mursaši bi i ovaj dvoboj mogli odraditi nekompletn­i, iako su Vukovićeva leđa u nešto boljem stanju, ali problemi s listom zadesili su Perillusa.

- Vidjet ćemo prije utakmice hoćemo li moći računati na njih. Bez obzira na to, znamo da je nužno vratiti se odmah na pobjedničk­i kolosijek. Danas otvaramo seriju od tri uzastopna domaća dvoboja u Superligi, jasno da želimo sve dobiti, jer samo tako ostajemo konkurentn­i u borbi za povratak na drugo mjesto - jasan je trener Murse-osijek, koju u veljači čeka čak devet utakmica. Mjesec je započeo porazom, ali bit će prigode za nadoknadu već od danas. Nakon Rovinja za vikend stiže Split, a preko tjedna su na meniju dvije završne MEVZA utakmice u Kaštelima (domaćin i Maribor). U Gradski vrt 17. veljače stiže Sisak, četiri dana poslije gostuje se u Zagrebu kod Mladosti, a 24. stiže dužnik iz prvog dijela, Centrometa­l. Do kraja mjeseca odradit će se i polufinaln­a utakmica Kupa Hrvatske, ali još se ne zna protivnik i domaćin. N. Benčina ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia