Glas Slavonije

Moslavina se pojačala, pa sad Našičanima na startu Kupa prijete bivši “gromovi”

- Krešimir LACKOVIĆ

Europsko prvenstvo već je pomalo stavljeno u drugi plan. Bliži se nastavak klupskih rukometnih natjecanja. Zanimljivo, najviše susreta u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak u Paket24 Premijer ligi bit će odigrano 17. veljače.

Do tada klubovi će odrađivati obveze u hrvatskom kupu. Večeras (srijeda) od 18.30 rukometaši NEXE-A gosti su Kutine. Domaćin Moslavina u prvom dijelu sezone zauzeo je posljednje mjesto u Ligi A, no u nastavku sezone znatno se je pojačao. Između ostaloga i s nekoliko bivših igrača NEXE-A. Momčad Moslavine već neko vrijeme predvodi iskusni bivši "grom" Tomi Vozab. Kutinskoj momčadi pridružio se Dorian Markušić, koji je još prošle godine pružao vrlo zapažene partije i imao prilično veliku minutažu u momčadi NEXE-A. U nastavku sezone priključio im se i mladi desni vanjski iz redova našičkog kluba, juniorski reprezenta­tivac Karlo Jurić.

- Imaju oni još odličnih igrača. Ako nabrajate bivše igrače NEXE-A, svakako treba navesti i igrače koji su im došli iz Sesveta, poput Purića, Vusića i Krndelja, uz niz kvalitetni­h domaćih igrača, tako da, vjerujte, ne lažem nimalo ako kažem da će nas čekati jako teška utakmica. Čeka nas uz sve to i jako dobra atmosfera, jedna od boljih u kompletnoj Premijer ligi. Znamo dobro taj teren, poznato nam je njihovo navijanje i to je još jedan izazov koji nas očekuje pričao je Branko Tamše, koji na početku sezone ima dosta problema sa sastavljan­jem momčadi. Sigurno neće nastupiti Lovro Jotić i Gianfranco Pribetić. Prvi će još desetak dana pokušati odvojeno trenirati, pa će se vidjeti u kakvom je stanju njegovo rame i hoće li morati na operaciju. Pribetić je počeo trenirati odvojeno od momčadi. Usto, kompletne pripreme propustio je i Gal Marguč, a probleme s ozljedom ima i Fahrudin Melić, pa je veću minutažu tijekom pripremnih utakmica na desnom krilu dobio mladi Loris Hromin.

- On će sigurno sada biti unutra. Ostao je sam na desnom krilu. Znate da ne volim posebno isticati ili hvaliti neke igrače, posebice kada je o mladima riječ, ali tijekom priprema pokazao je da se na njega može računati.

Ovo će biti NEXE-U "generalna proba" uoči nastavka, odnosno početka drugog kruga Europske lige. Sljedećeg utorka u Našicama gostuje švedski Savehof.

- Poznati su mi, gledao sam njihove susrete u Europskoj ligi, prikupljam­o još i njihove snimke iz švedske lige, ali, vjerujte, fokus na Savehofu bit će tek nakon Kutine. Znamo sve specifično­sti Kupa, jedna je utakmica, igramo u gostima i moramo biti na optimumu kako bismo pobijedili suparnika i prošli u drugi krug. Zna se moja filozofija, idemo samo "utakmicu po utakmicu". U svakoj sljedećoj utakmici želimo se pokazati u najboljem svjetlu i pobijediti - rekao je trener NEXE-A uoči osmine finala Kupa, kojim našička momčad nastavlja sezonu 2023./2024. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia