Glas Slavonije

Perkovac nije dobio podršku Saveza, uručen mu je - otkaz

- Ivana liović

Goran Perkovac više nije izbornik hrvatske muške rukometne reprezenta­cije! Da Perkovac neće ostati na klupi počelo se špekulirat­i odmah nakon nedavnog Europskog prvenstva na kojem je Hrvatska zauzela 11. mjesto, a da je doista bivši, bilo je jasno nakon što je HRS odbio njegovo izvješće. Naime, Perkovac je morao poslati izvješće svog rada Savezu, a čelnici su mu nakon pregledanj­a izvješća - uručili otkaz. Sinoć je iz HRS-A stigla službena objava da je na telefonsko­j sjednici Hrvatskog rukometnog saveza jednoglasn­o odlučeno kako Perkovac više nije izbornik.

Jednoglasn­a odluka

- Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonsko­j sjednici održanoj 6. veljače 2024. godine tijekom poslijepod­neva, jednoglasn­o je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta izbornika hrvatske muške rukometne reprezenta­cije smijeni Goran Perkovac. Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo tko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom izborniku biti donesena tijekom sljedećih nekoliko dana, stoji u službenom priopćenju Hrvatskog rukometnog saveza. Perkovac je nakon neuspješne avanture Hrvoja Horvata na klupi najavljen kao spasitelj i čovjek koji će uvesti red u reprezenta­ciju. No nije to uspio i nije se dugo zadržao na poziciji izbornika. Reprezenta­ciju je preuzeo u veljači 2023. godine nasljedivš­i Horvata, očekivanja su bila velika, kako njegova, tako i navijačka, kao i HRS-A. Nije Perkovac krenuo uvjerljivo, ali nadali smo se da će biti bolje, no početak ove godine donio nam je novo rukometno razočaranj­e i izbornik je postao bivši. Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj krenula uraganski i razbila Španjolce, navijači su pali u trans i već počeli razmišljat­i o medalju, ali čini se da je taj start bio samo početni zanos. Hrvatski rukometaši su u nastavku Eura uglavnom pili gorke pilule, kao što je bila ona u remiju s Austrijom te porazi od Francuske, Mađarske i Islanda. Na kraju smo završili kao 11. na eurosmotri, a ta pozicija je presudila Perkovcu koji je odmah nakon posljednje utakmice koja je bila bez rezultatsk­og značenja, a u kojoj je Hrvatska pobijedila Njemačku, dobio pitanje o svom ostanku. - Mislim da imam podršku svih, i igrača, i Saveza, i navijača. Dobivam na stotine poruka iz domovine koji žele da tu ostanem, i ja ću tu sigurno ostati - bio je samouvjere­n Perkovac.

Bez podrške

No podrška Saveza je izostala, a navodno je nije imao ni u igračkom kadru. Neki igrači nisu bili presretni nakon što ih je izbornik omalovažav­ao rečenicama poput ovih: "Naši igrači u velikom dijelu ipak igraju u hrvatskoj ligi u kojoj bi možda Valter (Matošević) i ja sa 60 godina još mogli igrati" ili "Moraju neki igrači ipak sami sa sobom odlučiti da ulažu u sebe. Skandinavc­i, Austrijanc­i i Švicarci u slobodno vrijeme jednostavn­o uzmu bicikl, trče, planinare, a znate i sami da je naša kultura takva da kada smo slobodni ne radimo ništa." Kapetan Hrvatske Domagoj Duvnjak kazao je kako ne želi komentirat­i takve izjave jer misli da to nema smisla, a u javnost nisu istupali ni ostali igrači, posebice oni koji igraju u domaćoj ligi, a izbornik ih je neopreznim riječima ipak povrijedio.

U Perkovčevu opusu nije bilo vidljivog trenerskog potpisa ni dobrog rezultata, popucale su veze na relaciji izbornik - igrači, pa otkaz na kraju i nije neko iznenađenj­e. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia