Glas Slavonije

Tečaj francuskog­a za početnike od 21. veljače

- Prof. dr. sc. Zlata ŽIVAKOVIĆ-KERŽE

1931.

Uoči izvođenja romantične operete Srećka Albinija “Barun Trenk” hrvatski skladatelj i autor Albini poslao je HGPD-U “Kuhač” brzojav s najljepšim željama prigodom izvođenja 50. operetne predstave i obilježava­nja značajnoga jubileja “Kuhačevih” amatera pjevača i glazbenika.

1931.

U Osijeku održan veliki međugradsk­i boksački meč, u kojem su sudjeloval­i boksači gradova Osijeka, Beograda, Subotice i Donjega Miholjca. Posebice su se istaknuli osječki boksači Boksačkog kluba Amatera i Boksačkog kluba Olimpije, i to Marijan Vehauc, Stjepan Đurić, Josip Halilović, Ivan Stölzer, Stjepan Slabinc, Franjo Zauner i Giula Bolvary.

“Ako želite početi učiti jezik ljubavi, diplomacij­e i gastronomi­je, na pravom ste mjestu, a uskoro stiže i pravo vrijeme za to. U tijeku su upisi na intenzivni početnički tečaj francuskog jezika, koji počinje 21. veljače”, poručuju iz Francuske alijanse Osijek.

Tečaj (u učionici ili online), u ukupnom trajanju od 70 sati, održavat će se srijedom i četvrtkom od 18 do 19.30. Obavijesni će se sastanak za nove polaznike održati u srijedu (14. veljače) u 18 sati u prostorija­ma Alijanse, u Franjevačk­oj ulici 4.

Predbiljež­be za tečaj moguće je obaviti elektronič­kom poštom, na adresu osijek@alliance-francaise.hr, ili osobnim dolaskom ponedjeljk­om, srijedom i petkom od 16 do 18 sati. “Vjerujemo da ćete se uz zanimljive lekcije, moderne metode podučavanj­a, iskusne profesore te ugodnu i poticajnu atmosferu na satu još malo zaljubiti u jezik ljubavi”, poručuju iz Francuske alijanse. Detalje možete potražiti na telefonsko­m broju 031 358 979 i na mrežnim stranicama www. osijek.alliance-francaise.hr I.R.G. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia