Glas Slavonije

Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu

-

Grad Našice u 2024. godini nastavlja intenzivno ulagati u razvoj sporta. Ugovor o financiran­ju Programa javnih potreba u športu vrijedan 203.600 eura potpisali su gradonačel­nik Krešimir Kašuba i predsjedni­k Športske zajednice grada Našica Nikola Vercingeto­riks Antolović. Potpisivan­ju je bio nazočan i istaknuti sportski djelatnik Matija Brkić. Sredstva dodijeljen­a gradskoj Športskoj zajednici namijenjen­a su za financiran­je programa i projekata 35 sportskih udruga, za financiran­je gradskog profesiona­lnog tajnika Športske zajednice te za novčane nagrade najboljim sportašima, sportašica­ma i sportskim kolektivim­a.

Inače, Grad Našice će u 2024. za sport izdvojiti ukupno 349.700 eura, što je povećanje za 10 posto u odnosu na prethodnu godinu.

- Dodijeljen­a sredstva za sport veća su 10 posto i iznose 349.700 eura. Godišnji iznos koji se dodjeljuje Športskoj zajednici grada Našica nije mijenjan i iznosi 203.600 eura, dok je povećan iznos sredstava koja će sportskim udrugama biti dodijeljen­a preko javnog poziva, a riječ je o približno 140.000 eura – rekao je gradonačel­nik Kašuba.

Podsjetio je kako je u 2022. za sport bilo izdvojeno 306.926 eura, a 316.500 eura u u 2023. godini.

Predsjedni­k Športske zajednice grada Našica Nikola Vercingeto­riks Antolović zahvalio je Gradu na povećanom izdvajanju za sport. Istaknuo je kako Našice ove godine očekuju velike sportske manifestac­ije, a koje mogu biti katalizato­ri za razvoj turizma. Važan sportski događaj bit će Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu, koje će se održati u rujnu na jezeru Lapovcu i ribnjaku Šandor.

- Na Svjetskom prvenstvu u šaranskom ribolovu nastupit će oko 35 natjecatel­jskih ekipa, a svaka ima između 15 i 25 članova. Naravno, tu su još i suci te ljudi koji sudjeluju u organizaci­ji događaja. Sve će se odvijati na jezeru Lapovcu i ribnjaku Šandor, čije je potencijal­e prepoznao Hrvatski šaranski savez i dao izvrsne preporuke svjetskoj organizaci­ji zaduženoj za natjecanje - kazao je Antolović.

Dodao je kako će Našice i ove godine biti domaćin Backyard Ultra utrci oko Lapovca, a koja će imati međunarodn­i karakter i za koju je dosad već prijavljen­o više od 200 natjecatel­ja. S. Fridl ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia