Glas Slavonije

Pocket palma nastupit će i u osječkom Oxygeneu

Krajem rujna prošle godine hvaljeni je bend objavio treći studijski album “III”

- Tanja KVORKA

VODI IH U DESET GRADOVA

Krajem rujna prošle godine objavili su hvaljeni treći studijski album "III" i zatim najavili njegovu veliku koncertnu promociju u zagrebačko­j Tvornici kulture, na čiju pozornicu stižu 16. ožujka ove godine. Synth-pop triju pocket palma upravo će Zagreb biti polazna postaja netom otkrivene regionalne turneje, u sklopu koje će nastupiti i u Osijeku - pred osječku publiku stiže 30. ožujka, u klub Oxygene.

Mračniji pop

S polazištem iz Zagreba, pocket palma će tijekom nadolazeće­g proljeća nastupiti u ukupno deset gradova diljem regije, od Rijeke (22. ožujka),

Tuzle (29. ožujka) i Osijeka (30. ožujka) do Varaždina (5. travnja), Podgorice (18. travnja), Skopja (20. travnja), Niša (26. travnja), Novog Sada (27. travnja) i Beograda (4. svibnja). - Jedva smo čekali priliku da objavimo vijesti o ovogodišnj­oj turneji i jako nas veseli što ćemo posjetiti toliko gradova, neke u kojima nismo bili nekoliko godina, a i neke u kojima ćemo svirati prvi put - otkrivaju Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek, te dodaju: "Također nam je čast što ćemo pozornicu dijeliti i s mnogim gostima, koje ćemo tek najaviti, i nadamo se da se vidimo u što većem broju."

Krajem rujna prošle godine bend je objavio treći studijski album "III", a i netom najavljena turneja nosi naziv "III tour". Izdanje je naišlo na pozitivne reakcije publike i kritike, a oni sami će reći kako ovaj album smatraju svojim najodvažni­jim do sada. "Zvuk je puno mračniji i više pop, te smo se zapravo vratili svojim korijenima", poručuju dobitnici nagrade Porin, koji su ovim izdanjem dosegnuli i vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma.

I dok njihova zajednička priča seže u 2012. godinu, kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project, svoje glazbeno putovanje zaokreću preimenova­njem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantsk­i album "pocket palma" iz 2019., s kojeg su predstavil­i zamijećene singlove "godišnji" i "ono što nam inače nedostaje", daje im snažan vjetar u leđa, a zatim se s albumom "Atomi" nameću kao jedan od najkreativ­nijih autorsko-producents­kih bendova nove generacije.

Bogato iskustvo

Iza sebe već imaju bogato koncertno i festivalsk­o iskustvo, a, kako i sami kažu, na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture uvijek se vole vratiti. Upravo će otuda 16. ožujka početi netom objavljenu ovogodišnj­u turneju, a uz izvedbu pjesama s aktualnog albuma publika može očekivati i set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su "mene nema", "Daleki poljupci" ili "zauvijek".

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture dostupne su u prodaji na online-platformi Core Event i na fizičkim prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop. Ulaznice za ostale koncertne datume bit će u prodaji preko lokalnih organizato­ra i klubova. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia