Glas Slavonije

KUP, EUROPA, POZIV

-

ali onda se javio Osijek, i evo mene u Slavoniji. Nisam previše razmišljao, želio sam kući, mislim da je ovo odlična odluka za razvoj moje karijere, ali i za privatni život. Uskoro ću postati otac, želio sam da mi se dijete rodi u Hrvatskoj, da budemo kod kuće.

Nije dugo u Osijeku, tek dva mjeseca, ali dojmovi su dobri. - Ma, odlični. Osijek je veliki klub s ozbiljnim ciljevima, želja je osvojiti Kup Hrvatske i, naravno, izboriti Europu. Mislim da su nam ciljevi realni i dostižni. Ovdje se odlično osjećam, i u momčadi i u gradu. Već sam se priviknuo, tu mi je supruga, grad je sjajan, uvjeti na Opus Areni fantastičn­i, navijači odlični... Doista se nemam što žaliti, ljudi su me odlično prihvatili.

No pri dolasku situacija nije bila tako bajna. Bilo je nepovjeren­ja u tvoje igračke kvalitete, a i najžešći navijači Osijeka u prvi su plan gurnuli jednu tvoju prošlogodi­šnju rečenicu: Nikada neću odustati od Dinama. Sve što radim je u cilju da jednom stavim taj dres na sebe. - Očekivao sam da bi moglo biti tako. Volim čitati novine, portale, komentare, ali nije me to tad toliko diralo jer znao sam da vrijedim, da mogu pomoći momčadi i dokazati se navijačima. Supruga, obitelj i menadžer govorili su mi da se ne obazirem puno na to, da je najvažnije da se dokažem na terenu. Time sam se vodio i vjerujem da navijači sad prepoznaju da za Osijek dajem baš sve od sebe. Moram priznati i da su me te priče kako nisam za Osijek malo i motivirale.

Reprezenta­cija

Za Jurišića se ne može reći da je čovjek kojem nedostaje samopouzda­nja. Ono pršti iz svake njegove rečenice.

- Nekada ga nisam imao, i to me kočilo, ali u Muri sam ga, hvala Bogu, dobio. Kad vjeruješ u sebe, onda bolje igraš, bolje funkcionir­aš. Posložio sam si neke stvari u glavi i zadovoljan sam kako mi sad ide.

Ide mu dobro. U novoj sredini se odlično snašao, uskoro će postati otac, a da bi godina bila onako baš idealna, nedostaje jedan trofej, ali i jedan poziv. Onaj izbornika hrvatske nogometne reprezenac­ije Zlatka Dalića.

- To su ovogodišnj­e nogometne želje - osvajaje Kupa i izlazak u Europu s Osijekom, kao i da se nađem na Dalićevu radaru. Igrač koji je dočekan s "nije on za Osijek" danas gleda prema reprezenta­ciji. Već smo spomenuli da mu je samopouzda­nje do neba.

- Čovjek uvijek u životu treba gledati prema nečem višem. Nije da sad odmah očekujem Dalićev poziv, ali volio bih da me ima u vidu. Reprezenta­cija je na mojoj poziciji "tanka", pa zašto se onda ne bih nadao, volio bih dobiti priliku među Vatrenima - dodaje Roko za kojeg smo u prvim danima siječnja napisali "došao Jurišić, ali je pitanje koliko je on doista pojačanje za Bijelo-plave". Nije trebalo dugo da nam pokaže kako Osijek ima dobro rješenje na lijevom beku. Godina mu je počela izvrsno, igrački i privatno, pa neka mu i nastavak 2024. bude takav. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia