Glas Slavonije

Priče kako nisam za Osijek bile su moj dodatni motiv

Kad je došao, bilo je sumnji, ali mladi Zagrepčani­n brzo je pokazao da Osijek sad ima dobro rješenje na lijevom beku

- NEDAVNO VJENČANI: Ivana i Roko

Jurišić nije slučajno osvanuo na Opus Areni, Zoran Zekić ga već duže vrijeme prati. Kada je kao igrač Rijeke bio na posudbi u Hrvatskom dragovoljc­u, želio ga je u redovima Slaven Belupa, na čijoj je klupi tada sjedio. Ta ideja je propala, ali Zekić i Jurišić našli su se na Pampasu. - Nakon odlične polusezone u Hrvatskom dragovoljc­u odlučio sam se vratiti u Rijeku i pogriješio sam. Sad znam da bi bilo bolje da sam prihvatio ponudu i tada otišao u Slaven Belupo. Bilo bi bolje za moj razvoj. Ipak sam se našao sa Zekićem, ovdje u Osijeku. Jest malo zaobilazni­m putem, ali drago mi je što surađujemo i što trener ima u mene povjerenja - kaže Jurišić. svibnja, Ivana i Roko očekuje rođenje kćerke.

- Odlično sam, baš me krenulo ove godine... Samo neka se tako nastavi - kaže Roko, dečko sa zagrebačko­g Trnja, nekadašnji član "Jovićeviće­vih fakina", sjajne Dinamove generacije juniora koja je stigla do četvrtfina­la Lige prvaka za mladež. U toj juniorskoj generaciji bio je izvrstan, a u prvoj momčadi Dinama nikada nije dobio pravu šansu.

- Nisam dobio šansu, malo mi je čudno i žao zbog toga. Bili smo odlična generacija, na kraju je svatko otišao na svoju stranu. Ne vraćam se u prošlost, sad je fokus samo Osijek, kako što bolje igrati i prodonijet­i klubu na putu do pobjeda - kaže Roko, koji nije dobio pravu šansu u Dinamu, pa se nadao ekspanziji u Rijeci u koju je otišao s Maksimira.

- Na Rujevici je O.K. krenulo, debitirao sam protiv Varaždina i odigrao dobro. Trener Rožman mi je vjerovao, on je i inzistirao da dođem, ali to stanje nije dugo potrajalo. Trener je otišao, a u klubu su počele neke igrice na koje nisam mogao utjecati. Izgubio sam mjesto u momčadi, poslan u Siget na posudbu, igrao sam dobro u Hrvatskom dragovoljc­u i vratio se u Rijeku. Tad je Zoran Zekić bio trener Slaven Belupa i želio je da dođem u Korivnicu, ali ja sam izabrao povratak u Rijeku i - pogriješio. Mislio sam da mogu biti prvi lijevi bek, ali opet nisam bio u prvom planu. Jednostavn­o, nisam bio zadovoljan i otišao sam u Austriju, koja je dobra liga za razvoj mladih igrača. I Ried se pokazao kao dobar odabir. Tamo sam napredovao, a onda prešao u Muru. Htio sam u sredinu gdje ću igrati, Mura je ispunila moja očekivanja, igrao sam, napredovao i sazrijevao, dobio samopouzda­nje, drago mi je što sam bio dio te priče.

Bez puno razmišljan­ja

Mogao je ostati u Sloveniji, imao je ove zime ponude tamošnjih najboljih klubova, ali kad je stigao poziv s Opus Arene, nije puno dvojio.

- Zvali su me Celje, Maribor i Olimpija, znači top 3 slovenska kluba. Bila je u igri i Turska,

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia