Glas Slavonije

Vukovarska je svlačionic­a svijet u malom, dvojac iz Srbije stigao u Bijelo Brdo

- Ivana LIOVIĆ

Nastavak SuperSport Prve nogometne lige zakazan je za 16. veljače zagrebački­m obračunom između Jaruna i Dubrave Tim kabel. Slavonci će na teren tijekom subote i nedjelje, 17. i 18. veljače, Zrinski Osječko 1664 u Gradskom vrtu čeka Cibaliju, BSK u Bijelom Brdu igra s Orijentom, a domaćin je i Vukovar 1991. U grad na Dunavu stiže Croatia iz Zmijavaca. Slavonska četvorka u dobrom raspoložen­ju dočekuje nastavak prvenstva, Zrinski kao lider ima cilj zadržati prvu poziciju, trećeplasi­rani Vukovarci nadaju se pomaku prema gore, deveta Cibalia kao zadatak si je postavila očuvanje statusa, a najteža je zadaća pred Bjelobrđan­ima koji u proljeće startaju s posljednje­g mjesta. Iako su zakucani za dno, u redovima BSK-A vlada uvjerenje kako će na poljeće biti puno uspješniji i kako kreće njihov uzlet prema sredini poretka. O ispadanju ne razmišljaj­u.

Prije nastavka treneri slažu momčad, a vukovarska svlačionic­a ponovno je “svijet u malom”. Ima igrača sa svih strana zemaljske kugle, do sad nije bilo nijednog Japanca, ali i to se prije nekoliko dana promijenil­o. U redove Vukovara 1991 stigao je 18-godišnji Seimei Kimura, koji bi prema sadašnjem ugovoru trebao ostati do kraja ove sezone. Na istok Hrvatske došao je iz japanskog drugoligaš­a - Mito Hollyhock. Seimei će igrati za juniore Vukovaraca, ali i konkurirat­i u kadru trenera prve momčadi Ivana Božića.

Dok su Vukovarci i ovoga tjedna realiziral­i jedan dolazak, njihov susjed iz Vinkovaca se pak pozdravio s jednim igračem. Puljanin Marin Belančić više nije igrač Cibalije, s Bosuta se zaputio prema Kazahstanu. Dogovorio je prelazak u Zhenis, tamošnjeg prvoligaša iz Astane.

Novih lica ima u BSK-U, potpis na ugovor s tim klubom stavio je mladi Marko Janković koji je najavljen kao pojačanje u napadu. Janković je u Bijelo Brdo stigao iz GSP Poleta. Karijeru je počeo u mlađim kategorija­ma beogradske Crvene zvezde, bio u Partizanu i Brodarci, a u Bijelo Brdo je stigao iz GSP Poleta. Iz Srbije je u BSK stigao i jedan branič, riječ je o Luki Kljajiću koji je počeo u novosadsko­j Vojvodini, većinu vremena je bio član tog kluba, a igrao je na posudbama u Kabel Novom Sadu i njemačkom Illertisse­nu. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia