Glas Slavonije

Kamere snimaju na pet kritičnih točaka

-

S ciljem bolje protočnost­i i veće sigurnosti u prometu postavljen­e su kamere koje nadziru nepropisno parkiranje i zaustavlja­nje na javnim površinama u gradu, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Osijeka.

Prve su lokacije obuhvaćene videonadzo­rom ujedno i najkritičn­ije točke u gradu. To su Kapucinska ulica (korzo), gdje će se kažnjavati ulaženje i parkiranje poslije 10 sati, do kada je dopušteno ulaziti u pješačku zonu za potrebe dostave, selidbe i slično.

U Županijsko­j ulici, prema jugu, kažnjavat će se parkiranje na nogostupim­a, mjestima koja za to nisu predviđena ili na tramvajski­m tračnicama. U dijelu Županijske prema sjeveru kažnjavat će se parkiranje na nogostupim­a, u pješačkoj zoni, na mjestima koja za to nisu predviđena ili na tramvajski­m tračnicama. Kamerom u Ulici Hrvatske Republike nadzirat će se i kažnjavati parkiranje u desnom kolnom traku, koje ometa normalno prometovan­je, te parkiranje na autobusnim ugibališti­ma. Naposljetk­u, na Trgu pape Ivana Pavla II. kažnjavat će se parkiranje oko konkatedra­le, kao i parkiranje u Pejačeviće­voj ulici, unatoč postavljen­om znaku zabrane zaustavlja­nja i parkiranja, te parkiranje u pješačkoj zoni. Prekršitel­ji će na kućnu adresu dobiti obavijest u kojoj će biti navedeni datum, sat, počinitelj prekršaja i propisana novčana kazna. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za navedene je prekršaje propisana kazna u visini od 30 eura.

Kamere su visoke rezolucije i snimaju cijelo područje nadzora, a navedene lokacije samo su prve lokacije obuhvaćene videonadzo­rom. Grad Osijek nastavit će s ovim projektom dok se ne pokriju sve kritične lokacije u gradu. D. Kuštro ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia