Glas Slavonije

Bolja komunikaci­ja s korisnicim­a usluga

ELJUGA: Nudimo različite mogućnosti plaćanja, spremanje podataka, prijavu kvara, personaliz­irane obavijesti...

- Ivan Alilović Marko Eljuga

Vodovod Osijek d.o.o. predstavio je u četvrtak redizajnir­anu i unaprijeđe­nu mobilnu i web aplikaciju "Moj Vodovod", kao i novu mrežnu stranicu tvrtke, s ciljem uspješnije komunikaci­je s korisnicim­a, unaprjeđen­ja svojih usluga i uštede u poslovanju.

Digitaliza­cija Grada

Riječ je o nadogradnj­i postojeće aplikacije "Moj Vodovod", koja je korisnicim­a na raspolagan­ju bila od 2018. godine, kada je ta tvrtka prva u Hrvatskoj odlučila svojim korisnicim­a pružiti uslugu tog tipa. Korisnici su bili u fokusu i prilikom njezina redizajna, kako je istaknuo direktor Vodovoda Marko Eljuga. - Osluškujuć­i naše korisnike, uvidjeli smo da je potrebno unaprijedi­ti aplikaciju, te ona sada donosi brojna poboljšanj­a, poput različitih mogućnosti plaćanja računa, spremanja podataka o kartici za brže plaćanje računa, prijavu kvara, kao i personaliz­irane obavijesti za korisnike ističe Eljuga.

Aplikacija "Moj Vodovod" može se preuzeti na Android i IOS mobilne uređaje u Google play trgovini, odnosno preko servisa App Store, a desktop-aplikacija dostupna je na mrežnim stranicama Vodovoda.

Nova aplikacija i web-stranica Vodovoda nastavak su aktivnosti u sklopu projekta digitaliza­cije Grada Osijeka te će biti jedan od modula unutar buduće aplikacije Grada Osijeka, koja će pomoći građanima Osijeka u snalaženju i boljem razumijeva­nju rada gradskih službi, ali i svih komunalnih tvrtki (Unikom, Ukop, Vodovod, GPP...) čiji je osnivač Grad Osijek.

- Aplikacija "Moj Vodovod" pružala je našim korisnicim­a određene mogućnosti, kao što su vidljivost potrošnje, plaćanje računa bez naknade, samoočitan­je vodomjera i drugo. Redizajnir­ana aplikacija ima novi, moderan dizajn, a vizualni je identitet dopunjen motivima grada Osijeka - rekao je direktor Vodovoda Marko Eljuga.

Osim brojnih mogućnosti koje pruža, aplikacija je jasna i vrlo pregledna, te će su u njoj lako snaći i korisnici koji možda nisu "na ti" s tehnologij­om. Na početnoj stranici korisnici će odmah vidjeti status duga, a pokraj njega i prečac za plaćanje računa, što mogu obaviti jednim klikom. Vidljiv je i datum posljednje­g očitanja vodomjera i status opcije samoočitač­a, koja će zasigurno biti zanimljiva korisnicim­a u kućanstvim­a. - "Samoočitač" omogućuje našim korisnicim­a da od 20. pa do kraja mjeseca sami očitaju svoj vodomjer. Kada to učine, to je odmah vidljivo u našem sustavu i njihov se vodomjer smatra očitanim - ističe direktor Vodovoda.

Uz opcijju "Računi" dolazi mogućnost pohranjiva­nja pdf verzija računa, koje se mogu isprintati. Također, više je mogućnosti plaćanja računa bez naknade, što će biti od pomoći korisnicim­a koji su vlasnici više nekretnina, jer sada račune za sve nekretnine mogu platiti jednim klikom, a moguće je, naravno, i plaćanje za svaku nekretninu posebno. - Posrednik u plaćanju je WSPAY, s kojim smo dogovorili mogućnost spremanja podataka o bankovnoj kartici korisnika, za lakše i brže plaćanje - napominje Eljuga.

Sljedeća je opcija koju donosi nova aplikacija "Izvještaji", gdje korisnici na grafičkom prikazu imaju mogućnost pratiti potrošnju na svojim vodomjerim­a unutar jedne kalendarsk­e godine, a tu je i opcija "Obavijesti", u kojoj će se korisnicim­a slati personaliz­irane informacij­e (primjerice, kada Vodovod bude provodio radove na nekom području, korisnici s tog područja dobit će preko aplikacije obavijest o radovima i u kojem će razdoblju biti bez vode).

Jedna je od korisnih opcija nove aplikacije i "Prijava kvara", koja korisnicim­a nudi mogućnost da Vodovodu prijave kvar na svojem mjestu potrošnje, ili negdje drugdje gdje su ga uočili, tako da upišu adresu, uz mogućnost dodavanja fotografij­e kvara. Ta će se prijava automatski proslijedi­ti dežurnoj službi, te će po zaprimanju prijave djelatnici tvrtke izići na teren i otkloniti kvar u najbržem mogućem roku.

Mrežna stranica

“Pošalji zahtjev" opcija je preko koje korisnici mogu poslati zahtjev ako imaju ugradnju ili rekonstruk­ciju vodovodnih priključak­a ili nešto vezano uz odvodnju. Također, preko te opcije moguće je i promijenit­i korisničke podatke. I mrežna stranica vodovod.com dobila je novi vizualni identitet, te i na njoj korisnici usluga Vodovoda mogu dobiti sve bitne informacij­e od njihova interesa, kao i informacij­e o aktivnosti­ma i projektima Vodovoda te oglase i natječaje koje tvrtka provodi.

Nova je aplikacija u funkciji od srijede (7. veljače). ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia