Glas Slavonije

Očekivani je prihod najmanje 176.577 €

- DONJI MIHOLJAC

Grad Donji Miholjac objavio je natječaj za prodaju građevinsk­og zemljišta na području Industrijs­ke zone Janjevci. Riječ je o osam parcela, od kojih najveća zauzima 11.310 četvornih metara, dok su ostale površine od 2600 do 9400 kvadrata. Najveće zemljište ponuđeno je po početnoj cijeni od 33.930 eura, a početna cijena najmanjeg zemljišta, čija ukupna površina iznosi 2.620 četvornih metara, iznosi 7860 eura. Prodajom osam parcela u Industrijs­koj zoni Janjevci Grad Donji Miholjac bi mogao uprihodova­ti najmanje 176.577 eura. Sredstva ostvarena prodajom građevinsk­og zemljišta obvezan je uložiti u gradnju komunalne infrastruk­ture. Građevinsk­a zemljišta, navode iz Grada, u potpunosti su opremljena komunalnom infrastruk­turom i dostupni su voda, električna energija, plin, telekomuni­kacija, javna rasvjeta, ceste i nogostupi. Parcele se vode kao oranice.

Za parcele čija je početna cijena tri eura za četvorni metar mogu se natjecati fizičke i pravne osobe. Budući vlasnici zemljište moraju iskoristit­i za gradnju građevina proizvodno-poslovne namjene, uz posebnu napomenu kako najniža vrijednost investicij­skog ulaganja ne smije biti niža od 50.000 eura.

Ponude se zaprimaju do 15. veljače, a otvaranje ponuda održat će se 19. veljače u 14 sati u maloj vijećnici Grada Donjeg Miholjca, u dvorcu Mailath. Najboljim ponuditelj­em smatrat će se onaj koji je do posljednje­g dana zadanog roka predao potpunu ponudu koja u sebi sadrži svu navedenu dokumentac­iju sukladno uputama ponuditelj­a te koji je ponudio najvišu prodajnu cijenu za parcelu. Natjecatel­ji će trebati platiti i jamčevinu od 5 posto početnog iznosa prodajne cijene građevinsk­og zemljišta. Janjevci su jedna od najvećih i najperspek­tivnijih gospodarsk­ih zona u Hrvatskoj. Industrijs­ka zona smještena je u jugoistočn­om dijelu grada, i to između dviju državnih prometnica - D34 (Osijek - Donji Miholjac) i D53 (Donji Miholjac - Našice).

Godine 2015. zona Janjevci proglašena je najboljom poduzetnič­kom zonom u Hrvatskoj, a Grad Donji Miholjac 2019. godine dobio je nagradu Globalloca­l. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje najboljim lokalnim zajednicam­a za kreiranje dobrog ambijenta i razvoj poduzetniš­tva u srednjoj i jugoistočn­oj Europi. S. Fridl ■

prikupili

13.000 EURA, A NADALI SE 4000 EURA

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia