Glas Slavonije

Pozicija Puljana na tablici ne zavarava Zekića i Bijelo-plave

Osječane će u Puli, kao i ljetos, dočekati novi trener na klupi momčadi Istre 1961

- Dalibor Keler

LADISLAV ALMAŠI MOGAO BI DEBITIRATI U PULI

Nogometaše Osijeka u subotu očekuje prvo gostovanje u drugom dijelu sezone. U prva dva nastupa Bijelo-plavi su uzeli četiri boda, a obje su utakmice igrali pred svojim navijačima na Opus Areni.

Sada ih čeka zadatak u kojem će morati riješiti pitanje pretposlje­dnje momčadi lige - pulske Istre 1961. Onako na prvu bi se zaključilo kako je Osijek favorit u tom susretu, ali u posljednje vrijeme gostovanja na Aldu Drosini nisu baš bila najsretnij­a za Bijelo-plave. U posljednja tri susreta uzeli su tek jedan bod, do kojeg su došli ljetos u onom ludom trileru koji je završio 4:4 nakon što je Osijek 20-ak minuta prije kraja imao vodstvo od 4:2.

Više pameti nego hrabrosti

Jedna od poveznica s tom utakmicom je ista situacija koja se događa u redovima pulske momčadi. Naime, ljetos je uoči susreta s Osijekom s mjesta trenera Istre 1961 smijenjen Mislav Karoglan, pa je susret protiv Osječana vodio privremeni trener Sergej Banović, a onda je stigao David Catala, koji, eto, nije izdržao do novog Osijekova gostovanja na Aldu Drosini. Ovaj put Bijelo-plave neće dočekati privremeno trenersko rješenje na klupi Puljana, već poznato ime u HNL-U, Talijan Paolo Tramezzani, koji je ne tako davno bio na klupi splitskog Hajduka. Jasno, ne treba očekivati kako će Talijan u tako kratkom vremenu napraviti nekakve revolucion­arne promjedije­lu ne u igri pulske momčadi, ali da Osijek stiže na pomalo neistražen­i teren, to je činjenica. - Pratio sam Tramezzani­jev rad u Hajduku i u Švicarskoj, to je čvrst nogomet. No trenutno mogu samo nagađati što nam priprema. Oni su u posljednje dvije-tri godine malo mijenjali svoju filozofiju igre, a što će on poduzeti i na kakve će se promjene eventualno odlučiti, tek ćemo vidjeti. Međutim, ne trebamo se mi zamarati time, već moramo gledati sebe i o tome na koji ćemo se mi način postaviti - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Svaki trener ima nekakvu svoju mantru. U dosadašnje­m dijelu drugog mandata na klupi Osijeka Zekićeva je bila igrati hrabro i pametno. Iskreno, nismo sigurni kako su te dvije stvari spojive jer hrabri ljudi rade ono što pametni nikada ne bi. Zato ih se i naziva hrabrima. U Osijekovoj igri trenutačno je nekako više pameti nego hrabrosti što se najviše osjeti u ofenzivnom igre. Premalo je rizika zbog čega se teže kreiraju prave prilike za pogodak.

Slovak na dispozicij­i

Tijekom tjedna na Opus Arenu stigla je nova napadačka opcija. Slovački centarfor Ladislav Almaši trebao bi Zekiću dati neke nove opcije kada je napadačka igra u pitanju. Jak je u jednom detalju koji je osječkoj momčadi nedostajao - u igri leđima okrenutim prema vratima. U svakom slučaju on će biti na dispozicij­i, a možda već u Puli doživi debi u dresu Osijeka.

- Almaši je ono što smo tražili, dobar u igri okrenut leđima, visok je i korpulenta­n, ali s tom visinom je i tehnički dobar, što nije uvijek slučaj kod igrača takvog stasa. Mislim da će nam svakako pomoći, kao i mi njemu. Hoće li nastupiti u Puli, tek ćemo vidjeti. Dosta se piše i priča o igri s dva napadača. Osobno bih volio da mi to možemo napraviti, ali kada se malo realnije pogleda – rijetko tko i u jakim europskim ligama igra s dvije klasične špice, a u HNL-U praktički nitko. Ako mi to uspijemo, bit će to jako dobro - smatra trener Bijelo-plavih. Još bolje bi bilo ako bi se Osijek u Puli postavio kao u prvom dijelu susreta protiv Rudeša kada je imao izražene napadačke ambicije koje je i okrunio s dva pogotka u prvih pola sata. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia