Glas Slavonije

Osječani odlaze u Split po bodove za prekretnic­u sezone

-

Nakon dvotjedne stanke uvjetovane obvezama hrvatske reprezenta­cije nastavlja se Supersport hrvatska malonogome­tna liga. Osječanima je ta pauza došla, što bi se u žargonu reklo, "kao budali šamar" jer je trener Saša Voldin dobio dragocjeno vrijeme za uigravanje momčadi nakon što je u nju stiglo nekoliko novih igrača.

Određeni potencijal dao se vidjeti u susretima prije stanke, ali isto je tako vidljiva bila neuigranos­t jer su novopridoš­li igrači morali odmah "u vatru". Osjetilo se to na kvaliteti igre, a posljedičn­o i na rezultatim­a, iako je Osijek imao svijetlih trenutaka poput remija u gostima protiv lidera na tablici Pule Stanoinves­t. U biti, to i nije čudno jer osječka je momčad ove sezone od svojih 11 bodova sedam uzela na gostovanji­ma, što bi trebalo biti dobra vijest uoči odlaska na noge splitskoj Torcidi. - Baš sam zadovoljan kako smo radili na treninzima u protekla dva tjedna. Osjetim povratak samopouzda­nja kod igrača i pozitivnu vibru, pa se nadam kako ćemo to dobro raspoložen­je u Splitu pretočiti u dobar rezultat. Spremili smo se kvalitetno, imali smo više i nego dovoljno vremena analizirat­i Torcidu, pa vjerujem kako ćemo joj uzvratiti za poraz koji nam je nanijela jesenas u Zrinjevcu. To je bio jedan od poraza na koji nismo računali - kaže Saša Vodlin, trener osječkih malonogome­taša.

Torcida je jesenas u goste stigla u, za Osječane, valjda najgorem mogućem trenutku jer im je tada izvan stroja bilo pola momčadi. I znali su Splićani to iskoristit­i. Međutim, sada bi trebala biti drukčija priča jer Osijek se u međuvremen­u ekipirao. - Idemo u Split pokušati uzeti bodove koji mogu biti prekretnic­a za nas u ovoj sezoni. Pobjedom bismo se bodovno sasvim primaknuli Torcidi, koja drži šesto mjesto, a vjerujem kako bismo se i udaljili o samog dna tablice jer Uspinjača gostuje kod vodeće Stanoinves­t Pule. No mi trebamo gledati sebe, a ne druge i početi skupljati bodove ako želimo ispuniti naš cilj koji je vezan uz plasman u doigravanj­e - zaključio je Voldin. Osječani na Gripama neće biti u punom sastavu jer će izostati Nebojša Popović, koji ne putuje na gostovanja, te Domagoj Damjanović, kojeg je upala pluća prikovala uz krevet. No Voldin smatra kako i bez ta dva važna igrača njegova momčad može u Splitu ostvariti pozitivan rezultat.

Susret Torcida - Osijeka igra se večeras (petak) s početkom u 20 sati uz izravni TV prijenos na kanalu MAXTV1. D.keler ■

TABLICA

U 14. kolu Supersport HMNL sastaju se: Torcida (Split) - Osijek, Crnica (Šibenik) - Novo vrijeme (Makarska), Olmissum (Omiš) - Sqaure (Dubrovnik), Futsal Dinamo (Zagreb) - Vrgorac, Stanoinves­t Pula - Uspinjača Gimka (Zagreb).

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia