Glas Slavonije

I sada smo pred sebe postavili visoke ciljeve

- Krešimir Lacković

Kako god ova sezona na kraju završila, za rukometaše Bjelin Spačve-vinkovci ona će sigurno biti označena uspješnom. Razlog tomu je ostvareno u prvom dijelu sezone, kada je vinkovački premijerli­gaš, suprotno svim očekivanji­ma, ostvario plasman u Ligu za prvaka.

Vinkovačka momčad stoga u nastavak sezone ulazi bez briga. Ipak, neke su ambicije ponovno postavljen­e. - Razmišljam­o na način: ako ne postavimo ciljeve, onda ne postoje ni ambicije. Sjećate se, na početku sezone smo govorili da nam je cilj ući u Ligu za prvaka premda bismo na kraju bili zadovoljni samo opstankom u ligi bez ikakvog stresa. Sada, kada smo ostvarili plasman u Ligu za prvaka, a samim tim naravno opstanak je osiguran, ponovno ćemo postaviti sebi određene ciljeve, a to je nastup u Europi. Objektivno Zagreb, NEXE i Sesvete su kvalitetom ispred ostale trojice, a mi, Poreč i Varaždin, svatko ima svoje argumente da se može boriti za Europu. Naravno, trebat će i malo sreće jer, primjerice, prošle godine NEXE nije igrao finale Kupa, već je finalist bio Trogir, pa je kroz prvenstvo samo troje prvoplasir­anih ušlo u europska natjecanja. Naravno, moram jedno naglasiti. Ne moramo više ništa. Europa je želja, ali nije cilj koji moramo ostvariti pod svaku cijenu. Uostalom, financije još uvijek diktiraju dosta toga pričao je Josip Mečić, šef stručnog stožera Bjelin-spačve Vinkovci.

U odnosu prema prvom dijelu sezone klub je napustio Marin Marić, koji je posuđen kosovskom prvaku Besi. Stigao je Martin Lukac iz Osijeka te mladi Virovitiča­nin Dominik Arsić. Veliki je dobitak što će povremeni reprezenta­tivac Vlado Matanović i u drugom dijelu sezone nositi vinkovački dres. Ima li tu prostora za mlade igrače?

- Svakako je želja davati priliku mladima i profilirat­i momčad već za sljedeću sezonu. Međutim, dosta će toga ovisiti i kako će nam se otvoriti i hoćemo li se možda boriti za Europu. Dosta toga će usmjeriti već drugo kolo kada igramo s Porečom.

Prije toga u subotu gosti su prvaka Zagreba.

- Bitna nam je utakmica vidjeti što smo napravili tijekom priprema i što još moramo korigirati. Naravno, želimo se predstavit­i u što boljem svjetlu. Zagreb je hrvatski predstavni­k u Ligi prvaka i mi mu želimo pomoći u pripremi za nastavak europskog natjecanja, da im budemo što kvalitetni­ji i bolji suparnik jer samo tako će i Zagreb testirati svoje mogućnosti - zaključio je trener Bjelin Spačve-vinkovci. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia