Glas Slavonije

Domaća liga ili Europa, ma želimo osvojiti sve

- Krešimir Lacković

Već je tradicija da zimske, pa i ljetne, pripreme rukometaši NEXE-A odrađuju u Sloveniji. Ovozimske pripreme ipak su specifične. Bar će ih tako nazvati trener NEXE-A Branko Tamše.

- Imali smo četiri igrača koja su bila sa svojim reprezenta­cijama, a bilo je i dosta ozljeda. Lovro Jotić ima problema s ramenom i još uvijek treba procjenu hoće li ga operirati ili neće. Zato je pohvalno što je uprava kluba odmah reagirala dovođenjem Ante Gadže, koji je tada bio na tržištu. Radi se o bivšem igraču NEXE-A, koji je i meni poznat, jer sam s njim radio u Zagrebu. S okupljanja reprezenta­cije ozlijeđen je došao i Gianfranco Pribetić. Cijele pripreme odradili smo bez Gala Marguča, a probleme s ozljedom ima i iskusni Fahrudin Melić. Uz te brojne izostanke, ovo je zato bila prilika provjeriti mlade igrače i koliko na njih možemo računati. Priliku su dobili prije svih Loris Hromin na desnom krilu, Ognjen Cenić i Matko Moslavac, kojeg smo silom prilika koristili i na poziciji kružnog napadača. Pokazali su svoj potencijal, ali kao i svaki mladi igrač, skloni su još uvijek oscilacija­ma, pa to sve treba uzeti u obzir. U odnosu prema prvom dijelu sezone, u momčad su se vratili oporavljen­i Izraelac Cohen i pivot Račić. Vjerujemo da ćemo uskoro imati sve igrače na raspolagan­ju i da će situacija s Jotićem ipak biti bolja.

Vratit ćemo se malo unatrag i na posljednji EP. Vratar Dominik Kuzmanović na njega je otišao kao velik potencijal, a vratio se kao zvijezda.

- O njemu sada znaju i oni koji ne prate rukomet. Nakon Prvenstva postao je zanimljivi­ji i raznim vrhunskim klubovima, ali znam da ga to neće pokolebati. Njegov odgoj od kuće mu ne dopušta da makne fokus s rada i treninga. Vjerujem da će zadržati formu i nastaviti još više napredovat­i. Volim papagajski ponavljati da na vratarskim pozicijama imam slatke brige. Imam tri vrhunska vratara, uz Kuzmanović­a Cara i Radovanovi­ća, i tu se može vrlo lako pogriješit­i u procjeni tko je od njih u određenom trenutku u najslabijo­j formi. Zato moram pohvaliti sjajnu suradnju s našim trenerom vratara Ninoslavom Paćom Pavelićem. Bez obzira na to što sluša i moje sugestije, ipak je on tu najmjeroda­vniji u procjeni.

NEXE je nastavak sezone otvorio Kup susretom u Moslavini. U utorak protiv švedskog Savehofa otvara drugi krug Europske lige, a 17. veljače gosti su Sesveta na startu Lige za prvaka. Od tri natjecanja koje Tamše želi najviše osvojiti?

- Želim sve. U svakoj utakmici pobijediti i pri tome ne razlikujem domaće utakmice od europskih. Imamo jako dobru momčad i ako budemo pravi, mislilm da je ove sezone sve moguće - zaključio je trener NEXE-A. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia