Glas Slavonije

S povratnici­ma u klub po izravan opstanak

- Krešimir Lacković

Još na početku zimskih priprema rukometaši Osijeka imali su vrlo jak test protiv NEXE-A. Bila je to zatvorena utakmica bez vođenja službenog zapisnika, no s obzirom na tada viđeno Osječani se nisu imali čega sramiti. - Našičani su vodili statistiku zbog sebe, a meni je, iskreno, odgovaralo da se ne vodi zapisnik niti da to bude otvorena utakmica zato što je to bilo nakon perioda od desetak dana da nismo uopće radili s loptom, pa je osim objektivno velike razlike u kvaliteti i to bio razlog zbog čega sam smatrao da se ne možemo predstavit­i u najboljem svjetlu. Na kraju sam mogao biti i zadovoljan kako je ispalo. U prvom poluvremen­u čak smo i vodili, 14:13, pa je za početak priprema to bilo vrlo poticajno - pričao je trener Osijeka Frano Veraja, koji je i tijekom kasnijih pripremnih utakmica naglasak stavio isključivo na obranu. - Kad sam došao, suočio sam se s tim da sam kod igrača morao promijenit­i način shvaćanja rukometa. U prvom dijelu sezone imali smo utakmica gdje smo odigrali kvalitetno obranu, ali nedostajal­o nam je iskustva, ali i mase da to bude još bolje. Tijekom zime ciljano smo vratili u Osijek Domagoja Nedića i Tomislava Babića. S njima smo dobili iskustvo i kvalitetu u obrani, a to se već vidjelo tijekom pripremnih utakmica. Nisu Babić i Nedić jedini novi u osječkoj momčadi u odnosu prema prvom dijelu sezone. Priključio se vratar Lovro Frajhaut iz Slatine. Stigao je i perspektiv­ni vanjski igrač Kekez, koji je također igrao za Slatinu, a proteklu polusezonu proveo je u mađarskom Pečuhu. Iz Osijeka su prema Đakovu otišli vratar Orlović te Goluža i Mandarić, a pivot Martin Lukac pristupio je susjednoj Bjelin Spačvi.

S izmijenjen­im sastavom cilj u nastavku sezone bit će još jednom osigurati opstanak, i to izravno bez dodatnih kvalifikac­ija.

- Kaštela je najizgledn­iji kandidat za ispadanje. Moslavina je iza nas, na pretposlje­dnjem mjestu, i jako se pojačala, ali je dobro što smo u sudaru s njima prenijeli tri boda, pa ako budu presudni međusobni susreti, bit ćemo u prednosti. Iskreno, u odnosu prema prvom dijelu sezone jedino za čim žalim su bodovi koje smo izgubili protiv Karlovca. S tom pobjedom imali bismo deset bodova i još mirniju situaciju, no i ovako, vjerujem, možemo izravno osigurati opstanak.

Osječani u subotu počinju susretom s Dubravom u osmini finala Kupa u Zrinjevcu. Tjedan dana poslije nastavljaj­u prvenstvo domaćim susretom s Metkovićem.

- Imamo i ambicije i izgleda proći u četvrtfina­le Kupa, ali nama je taj susret važniji jer bismo dobrom igrom i pobjedom uhvatili zalet za nastavak prvenstva. Pobjedom nad Dubravom sigurno bi raspoložen­je uoči Metkovića bilo još bolje - zaključio je trener rukometaša Osijeka. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia