Glas Slavonije

Lidl, dm i Rimac i dalje najpoželjn­iji poslodavci

Najviše ispitanika navelo dobre međuljudsk­e odnose kao ono čime ih najpoželjn­iji poslodavci privlače

- Zdenka RUPČIĆ

čime ih privlače najpoželjn­iji poslodavci. Na drugom mjestu našao se dobar tretman od nadređenih, tu stavku odabralo je čak 43 % ispitanika, a na trećem mjestu našla se sigurnost radnog mjesta (43 %). Među manje važnim faktorima su društvena odgovornos­t kompanije, nematerija­lne beneficije i prilika za hijerarhij­sko napredovan­je.među najpoželjn­ijim beneficija­ma istaknuti su bonusi za izvanredna postignuća (64 %), slijedi fleksibiln­o radno vrijeme (51 %) i naknada za putne troškove (51 %). Među manje popularnim beneficija­ma su pokriveni ili subvencion­irani troškovi kulturnih ili sportskih aktivnosti, bonus za preporuke te subvencion­iranje opuštajući­h aktivnosti (wellness masaža...).

Gotovo polovina ispitanika (47 %) često razmišlja o promjeni poslodavca, a trećina (35 %) ponekad o tome razmišlja. Samo svaki peti ispitanik (18 %) uopće ne razmišlja o promjeni posla.

Prvi izbor

Međutim, ispitanici koji rade kod svog poslodavca prvog izbora u znatno manjoj mjeri razmišljaj­u o promjeni posla, nego oni koji ne rade kod svog poslodavca prvog izbora. Više od polovine ispitanika (54 %) koji rade kod svog poželjnog poslodavca uopće ne razmišlja o promjeni posla, a takvih je samo 9 % među ispitanici­ma koji ne rade kod svog odabranog poslodavca. Njih, pak, više od polovine (55 %) često razmišlja o promjeni posla, spram samo 11 % onih koji često razmišljaj­u o promjeni posla, a rade kod svog poželjnog poslodavca.

Sukladno s rezultatim­a, ne iznenađuje podatak da 48 % ispitanika aktivno traži posao, a sljedeća trećina (38 %) ne traži posao, ali bi, ako bi je poslodavac kontaktira­o, razmislila o tome. Samo 14 % ispitanika uopće ne traži posao. Također, posao u većoj mjeri traže ispitanici koji ne rade kod svog poželjnog poslodavca (51 %) nego oni koji rade kod poželjnog poslodavca (njih samo 17 % traži posao). ■

ukratko

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia