Glas Slavonije

Vozači kamiona prevezeni u Osijek

-

Policija je objavila detalje prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak oko 13.35 na autocesti A3 Zagreb - Lipovac u blizini odmorišta Rastovica kod Županje. - Očevidom prometne nesreće obavljenim na mjestu događaja utvrđeno je kako se 8. veljače oko 13.35, na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb - Lipovac, 42-godišnji hrvatski državljani­n, upravljaju­ći kamionom s pridodanim priključni­m vozilom slavonsko-brodskih registraci­jskih oznaka, nije kretao sredinom obilježeno­g prometnog traka, već je vozilo pomaknuo udesno, prešao na trak za zaustavlja­nje vozila u nuždi te udario u priključno vozilo pridodano na kamion bosanskohe­rcegovački­h registraci­jskih oznaka, koji je prethodno u tom traku zaustavio 66-godišnjak, državljani­n Bosne i Hercegovin­e. U trenutku prometne nesreće 66-godišnji se vozač nalazio izvan kamiona, u neposredno­j blizini stražnjeg dijela vozila, gdje je došlo i do udara u 66-godišnjaka. U prometnoj nesreći oba su sudionika teško ozlijeđena, liječnička pomoć pružena im je u Općoj županijsko­j bolnici Vinkovci, a potom su zbog težine ozljeda upućeni u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 42-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništ­vu - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija je o ovoj nesreći dobila dojavu u četvrtak u 13.39, nakon čega su na mjesto događaja upućene sve hitne službe. Promet se odvijao usporeno jednim trakom uz regulaciju policije, a svi sudionici u prometu pozvani su na spomenutoj dionici autoceste na dodatan oprez, prilagodbu brzine kretanja vozila i poštovanje uputa policijski­h službenika.

U 17 sati na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb - Lipovac u smjeru Zagreba, dionica od čvora Županja do čvora Babina Greda, bio je zatvoren promet radi pretovara tereta vozila oštećenog u prometnoj nesreći. Riječ je o drvenim kladama, od kojih su neke pale na autocestu. S.lacić ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia