Glas Slavonije

Radovi u Gajevoj ulici završavaju za 60 dana

-

Zahuktali su radovi na rekonstruk­ciji vodovoda u Ulici Ljudevita Gaja, a u sklopu višemiliju­nskog projekta Poboljšanj­e vodnokomun­alne infrastruk­ture aglomeraci­je Našice. Dotrajala vodovodna mreža bit će zamijenjen­a novom u dužini od gotovo 400 metara, a bit će rekonstrui­rano i 48 priključak­a za vodu.

- Otežani cestovni pristup i stara vodovodna mreža, zbog čega je dolazilo do pucanja cijevi te oštećenja asfalta, stvarali su probleme stanovnici­ma ovog dijela Našica. U prvoj fazi, vrijednoj 75.000 eura, usmjerili smo se na Sportsku ulicu. Postavili smo vertikalu vodovoda, spojili priključke na domaćinstv­a i izgradili cestu - objasnio je gradonačel­nik Krešimir Kašuba, koji je sa suradnicim­a u pratnji predstavni­ka Našičkog vodovoda obišao gradilište. Dodao je kako bi radovi u Gajevoj ulici započeti krajem siječnja trebali biti gotovi za 60 radnih dana. - Ispričavam se stanovnici­ma zbog privremeni­h poteškoća u pristupu njihovim kućama, ali uvjeravam ih da će za dva mjeseca sve biti riješeno - obećao je Kašuba.

U istočnom dijelu Gajeve riješit će se i problem okretišta kamiona za smeće. Bit će uklonjen i stari kolnik te postavljen novi, uredit će se pješačke staze i zelene površine.

Radovima je zadovoljan predsjedni­k Vijeća MO Našice Darko Cerovski. ''Osim što će se poboljšati kvaliteta života, rekonstruk­cija vodovodne mreže smanjit će troškove i gubitke vode koji su bili prisutni dugo godina'', kazao je Cerovski.

Direktor Našičkog vodovoda Josip Matek rekao je kako se nada da će vrijeme biti povoljno i da će radovi biti završeni u rokovima. S. Fridl ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia