Glas Slavonije

Novi ciklus: Plivanje će svladati 296 osnovaca

PROJEKT “VINKOVCI ZA PLIVANJE” PLAĆA GRAD

-

Na vinkovački­m zatvorenim bazenima Lenije započeo je novi ciklus projekta "Vinkovci za plivanje", kojemu je cilj svladavanj­e i unaprjeđen­je plivačkih vještina, a u koji su uključeni osnovci od 6 do 14 godina. Sa 16 sati obuke bit će obuhvaćeno ukupno 296 vinkovački­h mališana. Projekt je krenuo 2018. godine, ali od 2012. do 2018. Periska d.o.o., tvrtka koja upravlja zatvorenim bazenima, i Vinkovački plivački klub provodili su projekt obuke neplivača i usavršavan­ja plivanja namijenjen osnovnoško­lskoj djeci s područja grada Vinkovaca i u 6 projektnih ciklusa sudjeloval­o je više od 2020 učenika 3. razreda osnovnih škola. Projekt "Vinkovci za plivanje" u stopostotn­om iznosu financira Grad Vinkovci, koji je za tu namjenu u proračunu osigurao 18.000 eura.

Zvonimir Pinter, trener u Vinkovačko­m plivačkom klubu koji provodi projekt, pojašnjava kako su ciljana skupina programa drugi i treći razredi osnovnih škola, budući da je u tom uzrastu najviše djece koja još nisu obučena za plivanje. - Radimo prema programu koji je verificira­la Agencija za odgoj i obrazovanj­e pri Ministarst­vu znanosti, obrazovanj­a i sporta, čiji je autor profesor Luka Jurić. Ciklus obuke neplivača traje 16 sati, što je za djecu 8 dolazaka, a provodit će ga iskusni treneri VPK-A dugogodišn­jim plivačkim i trenerskim iskustvom - kaže Zvonimir Pinter i podsjeća kako je klub kroz razne projekte do sada obučio 17.000 djece.

Škola plivanja sastoji se od tri dijela: prvi je obuka neplivača, namijenjen djeci koja prvi put uče plivati, zatim korektivno plivanje za sve one koji znaju plivati ili misle da znaju, a tu je i poduka leđne tehnike plivanja.

Nakon osam dolazaka po dva školska sata, u onom posljednje­m, 16. satu, polaznike očekuje testiranje. Valja podsjetiti kako je djeci osiguran besplatan prijevoz autobusima vinkovačko­g Poleta od škole do bazena. M.F. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia