Glas Slavonije

Prvi pljesak - koncert glazbenih početnika

- Mia Mandl Maša Štimac

Glazbena škola Milka Kelemena i ove je godine organizira­la koncert pod nazivom Prvi pljesak, na kojem su prvi put nastupili prvašići. U velikoj dvorani Hrvatskoga doma nastupilo je 24 učenika koja su se prije samo nekoliko mjeseci prvi put susrela s notama i svojim odabranim instrument­ima. Hrabro su pokazali što su naučili za tako kratko vrijeme.

- Nama je ovo najdraži koncert jer se prvi put predstavlj­aju naši prvašići. To je prigoda kada vi kao roditelji možete čuti što su vaša djeca naučila i sa svojim učiteljima pripremila u tih nekoliko mjeseci i nadam se da ćete svi biti vrlo zadovoljni. Prva i posljednja točka programa zaslužuju istu jačinu aplauza, a vaš pljesak jedina je nagrada koju naši učenici i njihovi učitelji mogu dobiti za uloženi trud - rekao je ravnatelj GK Milka Kelemena Antonio Brzica pozdravlja­jući brojnu publiku. Predložio je roditeljim­a da sačuvaju program koncerta, jer vjerojatno će netko od učenika nastaviti svoje glazbeno školovanje, pa će biti zanimljivo za 10-20 godina pogledati kad je počeo baviti se glazbom te što i s kime je prvi put javno svirao. - Ovaj će program buduće glazbenike podsjećati na njihov prvi nastup i prvi dobiveni pljesak za svoju glazbenu izvedbu - rekao je ravnatelj Brzica.

Prvi su pljesak dobile učenice klavira Tara Kokorić i Ozana Plantak (učitelj Josip Jagušić), Leona Ivezaj (učitelj Mario Novaković), Tereza Janečić, Ema Klement i Ana Kokorić (učitelj Miloš Cvjetković), učenici harmonike Luka Jeđud i Dino Smolčić (učitelj Robert Čavlović), učenici tambure Klara Bučanac i Tessa Martinović (učiteljica Korana Perlić) Luka Jovanić, Lara Lisak, Tamara Srbić i Alisa Relić (učiteljica Martina Tepeš), učenici gitare Nikol Franjković, Erika Hajdarpaši­ć, Darja Mussiow Devčić i Aron Vašarević (učitelj Siniša Ivček) Marko Uremović i Mila Radulović (učiteljica Leonarda Dušak) učenica flaute Maša Štimac (učiteljica Mirta Ostrošić), učenice violine Lena Laletić i Mia Mandl (učiteljica Ines Jagec) te učenica saksofona Ema Palčić (učiteljica Veronika Brzica). Korepetito­ri uz njihove nastupe za prvi pljesak bili su Josip Jagušić, Korana Perlić i Martina Tepeš.

Na kraju koncerta ravnatelj Antonio Brzica izrazio je uvjerenje da će zadovoljni roditelji na određeni način nagraditi svoju djecu, jer joj nije bilo lagano nastupiti i jer su zavrijedil­a.

- Prvi put svirati pred ovakvim auditorije­m zaslužuje da ih pohvalite i nagradite, a to će im biti najbolja motivacija za daljnji rad - rekao je ravnatelj Brzica.

Koncert je završio pohvalama, darovanim buketima cvijeća i fotografir­anjem uz pano koji najavljuje Prvi pljesak malih glazbenika.

P. Žarković ■

 ?? ??
 ?? ?? Ema Palčić
Ema Palčić
 ?? ?? Dino Smolčić
Dino Smolčić
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia