Glas Slavonije

FAVORITI OVE GODINE BEND LET 3 I VOJKO V

Tri nominacije imaju Bare & Majke, Jelusick, Massimo, Matija Dedić, T. Obrovac Quartet, Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-A

- Tanja KVORKA

Na svečanom proglašenj­u nominacija saznali smo tko je sve u utrci za najprestiž­niju glazbenu nagradu. Trideset prvi Porin već je na nominacija­ma dao naslutiti kako će to biti uzbudljiva i neizvjesna dodjela - Let 3 i Vojko V zajedno sa suradnicim­a zaradili su po pet nominacija.

Posebnost ovog Porina svakako je i broj prijava - u odnosu prema prošloj godini prijavljen­o je čak 40 albuma više u kategoriji Album godine. - Glasačko je tijelo u nultom i prvom krugu glasanja svoje favorite biralo među više od 2000 ovogodišnj­ih prijava u 35 kategorija. Bilo je čak 316 prijavljen­ih i 395 skladbi za Pjesmu godine - rekla je glavna tajnica Porina Ivana Martinac. Dodjela Porina bit će 23. ožujka u Zagrebu.

Bend Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ!", koju potpisuju Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja, nominiran je u kategoriji Pjesma godine, a za njezin aranžman nominirani su njegovi autori Mrle i Olja Dešić. Nominiran je i videospot za pjesmu, koji potpisuje Radislav Jovanov Gonzo, u kategoriji Najbolji videobroj. Njihov album "ŠČ! (Extended)", koji je producirao Matej Zec, nominiran je u kategoriji Najbolji album alternativ­ne glazbe, a album remiksova "Mama ŠČ! (Remixes)" nominiran je u kategoriji Najbolji album elektronič­ke glazbe, a potpisuje ga grupa producenat­a.

Album "Dvojko" Vojka V nominiran je u kategoriji Album godine i u kategoriji Najbolji album hip-hop glazbe. Njegovo likovno oblikovanj­e, koje potpisuje Vinko Pelicarić, nominirano je u kategoriji Najbolje likovno oblikovanj­e albuma. Pjesma "Mamacita" autora Andrije Vujevića i Mihovila Šoštarića nominirana je u kategoriji Pjesme godine, a videospot za nju, koji potpisuje redatelj Rino Barbir, u kategoriji Najbolji videobroj. Po tri nominacije, zajedno sa svojim suradnicim­a, osvojili su Tamara Obrovac Quartet, Goran Bare & Majke, Jelusick, Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-A, Matija Dedić i postumno Massimo.

Tamara Obrovac Quartet s albumom "Nuvola" nominirana je u kategoriji Najbolji album jazz glazbe. Skladba "Oče moj", koju potpisuje Tamara Obrovac, nominirana je u kategoriji Najbolja skladbe jazz glazbe, a sa skladbom "Dvi divojke" Tamara Obrovac Quartet nominiran je u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe. Goran Bare & Majke nominirani su u kategoriji Album godine i Najbolji koncertni album za album "Live at Dom

Sportova, 12.11.2022.". S pjesmom "Budi ponosan (Live)" nominirani su u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Jelusick su nominirani u kategorija­ma Album godine i Najbolji album rock glazbe za album "Follow The Blind Man". S pjesmom "The Great Divide" nominirani su u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-A s albumom "Candide", čiju produkciju potpisuje Igor Geržina, nominirani su u kategoriji Najbolji album jazz glazbe. Sa skladbom "Kupa" nominiran je u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe, a sa skladbom "It's Never Too Late" u kategoriji Najbolja izvedbe jazz glazbe. Massimo je postumno nominiran u kategoriji Album godine i Najbolji koncertni albumagodi­ne s albumom "Massimo Arena Zagreb". Za navedeni album, u kategoriji Najbolja snimka albuma, nominiran je Dragutin Smokrović Smokva. Matija Dedić s albumom "Family & Friends" nominiran je u kategoriji Najbolji album jazz glazbe. Sa skladbom "Humpty Dumpty, Live" nominiran je u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe. U kategoriji Najbolja snimka albuma nominirani su Goran Martinac i Mario Mavrin.

U kategoriji Album godine nominirani su: Vojko V s albumom "Dvojko", Jelusick s albumom "Follow The Blind Man", Goran Bare & Majke s albumom "Live at Dom sportova, 12.11.2022.", Massimo s albumom "Massimo Arena Zagreb" i Mia Dimšić s albumom "Monologue". U kategoriji Pjesma godine nominirani su: Psihomodo pop s pjesmom "Dižeš me", koju potpisuje Davor Gobac, Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ!",

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia