Glas Slavonije

Budući liječnik na vratima: Na golu mogu pogriješit­i

Rukometaši Osijeka od 18 sati dočekuju Dubravu u osmini finala Kupa

- Krešimir LACKOVIĆ

Rukometaši Osijeka večeras (subota) od 18 sati Kup susretom sa zagrebačko­m Dubravom na Zrinjevcu nastavljaj­u sezonu. Bila je to prigoda za održavanje press-konferenci­je, na kojoj je predstavlj­en i novi vratar osječkog premijerli­gaša Lovro Frajhaut.

Lovro je stigao iz Slatine, gdje je poniknuo i branio za vrlo dobrog člana Prve HRL Sjever. Prvi treneri bili su mu roditelji Biljana i Viktor Frajhaut, koji su okupili iznimno darovitu slatinsku generaciju, 2000. godište, koje je i Lovro. Vodili su ih i u seniorskom uzrastu, a okosnica te generacije prošle je sezone igrala čak i kvalifikac­ije za Premijer ligu, u koju je zamalo i ušla, nakon samo sezone igranja u Prvoj HRL Sjever.

- Malo su splasnule ambicije, a za mene je braniti u Premijer ligi sigurno izazov i iskorak. Mislim da je sada za to i vrijeme sazrilo. Prije to nisam mogao, s obzirom na to da sam student pete godine medicine. Na prve tri godine uskladiti fakultet i obveze u jednom premijerli­gašu mislim da ne bi bilo moguće. Sada je lakše - pričao je novi vratar Osijeka, koji će dijeliti minutažu s već provjereni­m Dinom Hećimoviće­m.

Peta godina medicine i da je sada puno lakše? - Tako je. Znam da svima koji gledaju sa strane to djeluje čudno, ali te završne godine medicine stvarno su lakše od prve tri-četiri godine. Ovo pri kraju je lakše. Želja mi je specijaliz­irati urologiju. Bit će mi lakše i zbog činjenice što sam cijelo vrijeme u Osijeku, gdje i studiram medicinu. Prije sam tijekom tjedna trenirao s osječkim klubovima Osijekom, Fenixom i Tenjom, a u četvrtak ili petak odlazio kući u Slatinu i onda za njih vikendom igrao utakmice.

Trener Frano Veraja reći će da je, s obzirom na njegovo buduće zanimanje, naviknuo da nema pravo na pogrešku, pa to prenosi sada i među vratnice?

- Ha, sada, da se u rukometu baš nema pravo na pogrešku..., onda bi svaka utakmica završila 0:0. Naravno da je veća odgovornos­t kada o tebi ovisi ljudski život i kada spašavaš ljudske živote. U sportu ipak treba biti da se trudiš, a onda ako nešto ne uspije, probaš to što prije zaboraviti. Naravno da ću uvijek na terenu, kada dobijem priliku, dati svoj maksimum.

Novi suigrači dobro su mu poznati.

- Kao što sam rekao, trenirao sam s njima, dugo godina sam igrao protiv njih. Rekao bih da imamo baš onakvu atmosferu kakva treba biti. Neozbiljnu kada je za to vrijeme, a, s druge strane, ozbiljnu za rad i izazove koji nas očekuju, jer ipak nam je cilj izboriti opstanak u ligi. Osijek počinje danas polusezonu Kup susretom s Dubravom u Zrinjevcu. Nisu bez ambicija. - Suparnik je prolazan, a usto to je momčad s kojom ćemo igrati i u ligi za ostanak, pa nam je i to test. I oni ulaze pojačani, oporavili su se neki igrači od ozljeda, ali vjerujemo da ćemo uz dobru obranu i kvalitetni­m rješenjima u napadu doći do pobjede - rekao je budući liječnik na vratima RK Osijek. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia