Glas Slavonije

Nismo došli ovamo kako bismo pobijedili J. Afriku, tu smo da napravimo nešto više

-

Završilo je onako kako se i očekivalo, prevelika je razlika u kvaliteti da bi se dogodilo bilo kakvo iznenađenj­e. U dvoboju posljednje­g kola A skupine Svjetskog prvenstva hrvatski vaterpolis­ti su u Dohi svladali Južnu Afriku s 29:6 (7:2, 7:1, 7:2, 8:0) te osigurali drugo mjesto u skupini i plasman u osminu finala. Barakude će utakmicu za četvrtfina­le igrati u nedjelju u 10 sati, a suparnik će biti pobjednik susreta između Brazila i Kine.

Južna Afrika, Mambe koje se ne snalaze najbolje u bazenu, nisu imali apsolutno nikakvih izgleda. Naš izbornik Ivica Tucak u ovoj je utakmici, kako je i najavio, odmarao Marka Bijača, Josipa Vrlića i Luku Lončara, pa su priliku dobili Matijas Biljaka, Ivan Anić i Ivan Krapić, ali i bez udarnog trojca pobjeda Barakuda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Bila je to utakmica koja je više sličila dobrom pucačkom treningu hrvatskih vatrepolis­ta, kojima su Južnoafrik­anci poslužili kao dobro zagrijavan­je za važan susret osmine finala. U strijelce su se u našoj reprezenta­ciji upisali svi igrači, osim vratara Anića.

- Odmah smo, od početka utakmice, bili pravi, ozbiljno smo ušli u susret, koliko god je Južna Afrika po kvaliteti momčad daleko ispod nas. Mislim da smo bili raznovrsni, lepršavi, nitko se nije ozlijedio, pa ni previše umorio i sada idemo prema osmini finala. Po meni je ovo bila utakmica samo da se što prije osvježimo, nije nam bila toliko psihološki opterećuju­ća kao one dvije prijašnje u skupini (Australija i Španjolska), kao što će biti teške i one u nastavku turnira. Odmorili smo Vrlića i Lončara, sve ide kako treba. Nismo došli ovamo kako bismo pobijedili Južnu Afriku, Australiju ili danas-sutra Brazil ili Kinu, svejedno. Ne, mi smo ovamo došli po nešto više - kazao je kapetan

JUŽNA AFRIKA HRVATSKA

momčadi Ivan Krapić. Hrvatska je u Dohu došla po medalju i osigurati plasman na Olimpijske igre u Parizu. U nedjelju je na rasporedu osmina finala, koji god suparnik bio, Brazil ili Kina, Hrvatska bi tu stepenicu trebala prijeći. I. Liović ■

- Aspire Dome. Gledatelja 100. Suci: Kaesler (Australija) i Maciel (Brazil). Opunomoćen­ici: Cameron (Australija) i Shaw (Kanada).

6 29

Madi (3 obrane), Mayman, Laurenson, Stone, Van Zyl, Bungane, Tucker 2, Faber, Neser 1, Swanepoel 1 (1-1), May (1 obrana), Neill 1, Rademeyer 1.

Bijač, Burić 1, Fatović 3, Lazić 4 (1-1), Biljaka 2, Vukičević 3, Žuvela 3, Marinić Kragić 5 (2-2), Butić 2, Harkov 1, Anić (8 obrana), Krapić 4, Kržić 1.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia