Glas Slavonije

Brokeri optimistič­ni, stigao Bjelanović

-

Uspješno su osječki košarkaši odradili tri uzastopna prvoligašk­a domaćinstv­a. U deset dana apsolviran­i su Mladost, Ribola Kaštela i Stoja, što je bilo i planirano. Najteže i najtvrđe bilo je protiv Kaštelana (65:60), ostali dio posla nije iziskivao maksimalan angažman.

- Naravno da smo računali na tri pobjede, iako smo imali nekih problema s ozljedama i bolesti pojedinih igrača. Protiv Stoje smo ponovo bili svi na broju, raspodijel­ili minutažu, zabili 96 poena i vjerujem da smo povratili efikasnost koju smo nakratko izgubili, te smo protiv Kaštela ubacili samo 65 poena zadovoljan je trener Domagoj Kujundžić. Kako i ne bi, šest je bodova ostalo u Maloj dvorani Gradski vrt, ali treba nastaviti berbu i izvan svoje neosvojive tvrđave ove sezone. Nju je, pak, zamalo osvojio baš subotnji protivnik. Gorica je pala početkom studenog prošle godine tek nakon produžetka (84:77). U subotu (početak u 16 sati) bilo bi poželjno slaviti u osnovnih 40 minuta, ali kako je ovo derbi kola (Goričani su 4. u poretku sa omjerom 12-5), neizvjesno­st se nameće sama po sebi.

- Čeka nas domaćin koji je u pozitivno naletu. Dobili su posljednji­h pet dvoboja, kod kuće su izgubili samo jednom, i to dosta davno. Namučili su nas dobro u Osijeku, stoga je jasno da ćemo biti na zahtjevnom ispitu - svjestan je trener VROS-A, kojem će dvoboj u Gorici biti i uvertira za ono što slijedi početkom sljedećeg tjedna. A to je premijerni nastup na završnom turnira Kupa Krešimira Ćosića i četvrtfina­lni okršaj s Dubravom.

Aktivna je bila i klupska uprava, koja je uspjela dovesti još jedno novo ime za nastavak sezone. U tjedan dana svlačionic­a je osvježena dvojicom igrača. Nakon Luke Kotrulje pod Kujundžiće­vu komandu stavlja se i Filip Bjelanović. Riječ je o 22-godišnjem Vukovarcu, 201 cm visokom krilu, koji stiže iz Austrije. Sezonu je započeo u Nord Dragonzima (igrao na turniru u Gradskom vrtu prošlog ljeta), za koje je dosada igrao 12 utakmica, na parketu je u prosjeku boravio 24:20 minuta te je ubacivao 13,3 poena, uz 5,3 skoka i asistencij­u. Dvije sezone ranije nosio je dres Dubrave, a bio je i član Škrljeva, dok je u mlađim uzrastima nosio dresove Hermes Analitice i FSV-A. Iz kluba su potvrdili da su odradili svu potrebu papirologi­ju, stoga bi Bjelanović mogao debitirati već u Gorici. Ako ne u subotu, onda za tri dana protiv svog bivšeg kluba u četvrtfina­lu Kupa. N. Benčina ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia