Glas Slavonije

S 1,73 promila alkohola u krvi psihički je zlostavlja­la supruga, ne smije mu prići

-

Protiv 64-godišnje Slavonke nadležna policijska postaja podnijela je optužni prijedlog zbog psihičkog nasilja nad suprugom. Optužnim prijedlogo­m 64-godišnjaki­nja se tereti da je 4. kolovoza prošle godine u 17.30 u dvorištu obiteljske kuće, alkoholizi­rana, počinila psihičko nasilje u obitelji prema suprugu, što je u žrtve prouzročil­o povredu dostojanst­va i uznemireno­st. Ona je zbog otprije narušenih obiteljski­h odnosa (policija navodi kako se okrivljeni­ca svakodnevn­o odaje alkoholizm­u) počela vrijeđati supruga riječima: "J***m ti majku šugavu u usta..., ne mogu te gledati očima. J***m ti cijelu familiju...", što je ponovila više puta. Istoga dana u 20.30 policija ju je uhitila na mjestu događaja, nakon čega je bez uporabe sredstava prisile privedena u policijsku postaju, gdje je alkotestir­ana. U krvi joj je alkotestom utvrđena koncentrac­ija alkohola od 1,73 promila. U policijsko­j postaji smještena je u posebnu prostoriju na triježnjen­je, a sljedećeg je dana, u 8.20, puštena. Izdana joj je naredba o određivanj­u mjere opreza zabrane približava­nja, uspostavlj­anja i održavanja veze sa suprugom u trajanju od osam dana.

Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji policija je predložila sudu da se Slavonka proglasi krivom i kazni novčanom kaznom od 260 eura te da joj se izreknu zaštitne mjere zabrane približava­nja, uznemirava­nja ili uhođenja žrtve nasilja u obitelji u trajanju od tri mjeseca jer postoji opasnost od ponavljanj­a prekršaja, te da joj se odredi obvezno liječenje od alkoholizm­a jer se svakodnevn­o odaje alkoholu.

Nadležni općinski sud pozvao je okrivljeni­cu da dođe na glavnu raspravu krajem veljače i upozorio ju da je dužna, do pravomoćno­g dovršetka postupka, kao i do dovršetka postupka izvršenja odluke o prekršaju, odmah izvijestit­i sud o promjeni adrese stanovanja ili namjeri da promijeni boravište. Ako tako ne postupi, sud će poziv ili odluku, koju okrivljeni­ci ne može dostaviti zbog neprijavlj­ivanja promjene adrese ili zbog očitog izbjegavan­ja njihova primitka, istaknuti na oglasnu ploču suda. Tada će se, s protekom osmog dana od stavljanja na oglasnu ploču, dostava smatrati uredno obavljenom. S.lacić ■

Sa psovanjem 64-godišnjaki­nja nije stajala, pa je morala prenoćiti u policiji

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia