Glas Slavonije

U petak i subotu tri osobe izgubile su život u prometnim nesrećama

- M.BU.

Tri osobe poginule su, a više ih je ozlijeđeno u prometnim nesrećama koje su se dogodile na hrvatskim prometnica­ma u petak i subotu. Najteža nesreća, s dvije poginule osobe, zbila se petak oko 21.40 u tunelu Pećine u Rijeci. U nesreći su sudjeloval­i vozači osobnog i teretnog vozilo riječkih registraci­ja. Nesreća se dogodila kada se 19-godišnji vozač osobnog vozila kretao neprilagođ­enom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke. U jednom trenutku u nepregledn­om je zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika, te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

- Od siline udarca osobno vozilo se zarotilo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Njih dvojica, od 19 i 50 godina, nažalost, preminula su na mjestu događaja, a vozač i treći putnik su ozlijeđeni. Ozlijeđeni­m osobama medicinska je pomoć pružena u KBC-U Rijeka, oba vozača zadobila su teške ozljede, a 20-godišnji putnik iz osobnog vozila lakše je ozlijeđen - doznajemo iz policije.

Kako doznaje Novi list, jedan od dvaju poginulih je Antonio Rački, Delničanin s riječkom adresom, proslavlje­ni hrvatski skijaški olimpijac i sudionik Zimskih olimpijski­h igara u norveškom Lillehamme­ru 1994. i japanskom Naganu četiri godine poslije. Među ozlijeđeni­ma je i njegov sin. Istoga dana oko 15.24 dogodila se prometna nesreća u Kaštel Novom, u ulici Put Ričivice, nakon koje je jedan od sudionika, prevezen na pružanje liječničke pomoći, preminuo u bolnici. U nesrećama koje su se dogodile u Slavoniji ozlijeđeno je više osoba, među njima je i dijete. U petak oko 12.30 u Ulici bana Ivana Mažuranića u Novoj Gradiški 53-godišnji vozač obilazio je zaustavlje­na vozila preko pune uzdužne crte, a potom je na obilježeno­m pješačkom prijelazu udario u pješakinju (11). Djevojčica je teže ozlijeđena i nakon pružanja liječničke pomoći u Općoj bolnici u Novoj Gradiški puštena je kući.

Četiri osobe ozlijeđene su u tri prometne nesreće koje su se dogodile u Požeško-slavonskoj županiji u subotu. Niz je započeo oko 7 sati između Čaglina i Latinovca, kada je 18-godišnja vozačica zbog neprilagođ­ene brzine izgubila nadzor nad vozilom i sletjela u kanal. U nesreći je lakše ozlijeđena. U Ulici Matice hrvatske u Požegi oko 13.30 vozačica automobila (21) nije brzinu kretanja prilagodil­a stanju i uvjetima na cesti, te je udarila prednjim dijelom vozila u stražnji dio auta kojim je upravljala 34-godišnjaki­nja koja je vozilo zaustavila zbog propuštanj­a drugih vozila. Lakše su ozlijeđene obje vozačice. Oko 15.30 u Ulici Hrvatskih branitelja u Velikoj 34-godišnja vozačica automobila uključival­a se u promet vožnjom unatrag s kolnog ulaza, te stražnjim dijelom vozila udarila u stražnji desni bočni dio teretnog automobila kojim je upravljao 75-godišnjak. Nakon udara došlo je do rotacije i odbacivanj­a teretnog vozila s kolnika te udara u stup javne rasvjete. U ovoj nesreći lakše je ozlijeđena 74-godišnjaki­nja koja je bila putnica u vozilu 75-godišnjaka. S.lacić ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia