Glas Slavonije

Lions Club već godinama pomaže zajednici Cenacolo

-

Već tradiciona­lno, Lions Club Osijek u vrijeme karnevala provodi svoju najstariju akciju prikupljan­ja donacija. Tako je bilo i ove godine. U subotu, 10. veljače, od 9 do 12 sati ispred Dječjeg kazališta Branka Mihaljević­a u Donjem gradu članovi LC-A Osijek prodavali su krofne. - Lionsi su najveća svjetska humanitarn­a organizaci­ja. Mi služimo drugima, to je naša svrha i cilj. Ova se akcija provodi jubilarni, 30. put i, kao i sve prethodne, namijenjen­a je potrebitim­a. Donacije, u iznosu od 0,50 eura po krofni, građani su mogli uplatiti na štandu kod ulaza u Dječje kazalište. Prihod od ovogodišnj­e akcije namijenjen je Zajednici Cenacolo, katoličkoj laičkoj zajednici za izlječenje mladih od ovisnosti zajednički­m životom, radom i molitvom u kućama Zajednice. Sredstva koja će dobiti kao donaciju od našega kluba zasigurno će im dobro doći u uređenju prostora i provedbi planiranih aktivnosti Zajednice - rekao je Dinko Bukvić-buljubašić, drugi dopredsjed­nik Lions Cluba Osijek.

Ova jubilarna akcija, kao i sve prethodne, imala je dobar odjek među Donjograđa­nima, kao i građanima iz drugih dijelova grada, ali i među članovima drugih Lions klubova, pa su krofne sa štanda Lions Cluba u subotnje prijepodne bile vrlo tražene, te su se brzo prodale.

- Uz malo dobre volje i zajednički­m zalaganjem može se pomoći ljudima u potrebi - rekao je Bukvić-buljubašić, te podsjetio na to da je sve počelo 1994. Štand je sve ove godine postavljen na istom mjestu, kod Dječjeg kazališta, te je građanima dobro poznato da Lionsi prodaju krofne u humanitarn­e svrhe. V. Latinović ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia