Glas Slavonije

Osječani do važnih bodova protiv Torcide došli nakon velikog preokreta u Splitu

-

Luda su momčad ti osječki malonogome­taši. Ove sezone u Supersport HMNL-U nikako ne uspijevaju uhvatiti pobjedničk­i ritam na svom terenu, ali zato nemaju problem s osvajanjem bodova u gostima. Sve obrnuto u odnosu prema prošloj sezoni.

Osijek je gostujućim pobjedama nad Crnicom i Uspinjačom u ovom kolu dodao trijumf u Splitu protiv Torcide. Bila je to iznimno važna utakmica za momčad Saše Voldina jer joj je pobjeda značila poptpuno hvatanje priključka s momčadima pozicionir­anima u sredini tablice, a baš je Torcida jedna od njih. Osijek je odigrao neuobičaje­n susret, u kojem je do bodova došao zahvaljuju­ći velikom rezultatsk­om preokretu. Naime, Torcida je još u 26. minuti imala veliku prednost od 3:0, a onda se na nju sručio bijelo-plavi cunami. U samo sedam sljedećih minuta Osijek je postigao četiri pogotka, preokrenuo utakmicu, a potvrda pobjede došla je u samoj završnici, kada je prvo Sesar pogodio iz Osijekove polovine terena prazna vrata, a točku na "i" stavio je Andrej Pandurević koji je šestim pogotkom za Osječane zaokružio svoj hat-trick u tom susretu. Inače, osim Pandurević­a jako dobru partiju pružio je i Vinicius, koji je bio dvostruki strijelac.

- Čudna je bila utakmica, ne samo zbog velikog našeg preokreta već i zbog cjeklupnog svog razvoja. Po mom sudu, cijeli smo susret bili bolji suparnik, potpuno smo nadigrali Torcidu, ali smo na poluvremen­u bili u minusu od dva pogotka. To prvo poluvrijem­e najbolje je opisati na način "mi smo igrali, a Torcida je zabijala". Promašili smo dosta čistih prilika u prvih 20 minuta, a na sličan je način počelo drugo poluvrijem­e. Imali smo dva zicera, ali, umjesto smanjenja zaostataka, otišli smo u još veće jer je Torcida zabila treći po

TORCIDA OSIJEK

godak. No nismo odustajali, a kad nam se napokon otvorilo u realiziaci­ji, ekspresno smo preokrenul­i rezultat i na kraju susret rutinski priveli kraju. Osvojili smo jako važne bodove - ispričao nam je Saša Voldin, trener osječkih malonogome­taša. D. Keler ■

- Dvorana Gripe. Gledatelja: 400. Suci: Nikola Jelić i mateo Videc (oba Varaždin). Strijelci: 1:0 Grubišić (5), 2:0 Kovačević (5), 3:0 Stude (24), 3:1 Vinicius (26), 3:2 Pandurević (26), 3:3 Vinicius (28), 3:4 Pandurević (33), 3:5 Sesar (39), 3:6 Pandurević (40). Žuti karton: Kovačević (Torcida)

Bilandžić, repić, Sirovica, Stude, mišerda, Legčević, Kovačević, Tešija, Grubišić, Poljarić, Asanović, Silić, Kulušić

Jamičić, mijić, moen, Šalaj, Pandurević, Grbešić, Petrušić, Čavar, Gustavo dos Santos, Sesar, Vinicius, rončević

3 (2) 6 (0)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia