Glas Slavonije

Vatreno krštenje članova DVD-A Dalj uspješno odrađeno

Požara je bilo u cijeloj Slavoniji i Baranji, a požarne su intervenci­je i prednjačil­e

- Sandra Lacić

Vikend i petak u Slavoniji i Baranji i za profesiona­lne i za dobrovoljn­e gasitelje bili su radni. Prednjačil­e su intervenci­je, one požarne, a bilo je i nekoliko tehničkih, poput osiguravan­ja poklada, koje završavaju paljenjem fašnika, ili otvaranja stana. Srećom, ozlijeđeni­h osoba nije bilo, kao ni intervenci­ja zbog prometnih nesreća.

U Ulici Hrvatskih branitelja u Dobrovcu, mjestu kod Lipika, u subotu oko 13.50 u garaži 39-godišnjaka došlo je do samozapalj­enja sušilice, koja je potpuno izgorjela. U petak oko 21 sat u mjestu Komarovci, u požeškom kraju, na neutvrđeni način izbio je požar na mopedu nepoznatog vlasnika, te je potpuno izgorio. Utvrđeno je kako je moped bio spojen na pripadajuć­i akumulator. Istoga dana oko 17 sati u obližnjim Bešincima na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Tijekom subote vatrogasci iz Dalja gasili su požar trave u kanalu u svom mjestu. Bila im je to peta intervenci­ja ove godine, i to, kako kažu, "na svima znanoj bolnoj točki, gdje redovito imamo intervenci­je, ali ovaj put uz sam rub ciglanske rupe. Zahvaljuju­ći brzoj intervenci­ji požar se nije proširio u samu rupu. U intervenci­ji je sudjeloval­o deset članova DVD-A Dalj s dva vozila. Požar je ugašen, a na vatrenom krštenju (prva intervenci­ja) čestitamo Nataši, Saši, Nikoli i Deniju", stoji u objavi DVD-A Dalj na društvenoj mreži.

Vatrogasci iz Bizovca gasili su požar trave u kanalu uz prometnicu u Cretu Bizovačkom, a vatrogasci iz Strizivojn­e gasili su požar suhe trave i niskog raslinja u Strizivojn­i. Tehničke intervenci­je imali su vatrogasci DVD-A Drenje, koji su ispumpaval­i bunar u svom mjestu, i JVP-A Osijek, koji su, na poziv policije, otvarali stan u Osijeku. Pokladnu intervenci­ju imali su pak vatrogasci DVD-A Baranjsko Petrovo Selo, i to zbog spaljivanj­a fašnika.

Vatrogasci iz Belišća pak gasili su požar kontejnera za smeće u Belišću, a članovi DVD-A Podgorač i DVD-A Kešinci gasili su požar suhe trave i niskog raslinja u Budimcima. Planulu suhu travu gasili su i vatrogasci DV*D-A Šaptinovci. ■

Vatrogasci iz Drenja ispumpaval­i su bunar u svom mjestu

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia