Glas Slavonije

Izazov za društvo: Svaki deseti radnik u Hrvatskoj sada je strani državljani­n

- Dijana PAVLOVIĆ

Više od 330 tisuća oglasa za posao objavljeno je prošle godine, što je rast od 4,5 posto u odnosu prema 2002., pokazala je analiza tržišta rada u Hrvatskoj koju je objavio portal Mojposao. "Pogledamo li jedinstven­e oglase, točnije, natječaje za posao koji su postavljen­i na više različitih mjesta, ali se u statističk­om izračunu gledaju kao jedna jedinica, otkrit ćemo kako je prošle godine objavljeno 255.000 jedinstven­ih oglasa, odnosno četiri posto više u odnosu prema 2022.", navodi se u analizi.

Pri tome se ističe važan faktor, a to je rast zapošljava­nja stranih radnika u Hrvatskoj, koji se nerijetko odvija alternativ­nim kanalama za privlačenj­e strane radne snage. U prvom redu preko agencija za uvoz, zapošljava­nje i smještaj stranih radnika. Trenutno je registrira­no više od 600 takvih agencija u Hrvatskoj. "Imajući u vidu navedene čimbenike, kao i trenutne tržišne uvjete, dolazimo do zaključka kako je porast potražnje za radom znatno veći nego što brojke sugeriraju i kako bi potencijal­no mogao iznositi više od osam posto u usporedbi s prošlom godinom", ističu s portala Mojposao.

Najveći rast broja oglasa zapažen je u kategorija­ma skladišten­je i logistika, potom promet, transport i pomorstvo, slijedi kategorija instalacij­e i brodogradn­ja te zdravstvo i socijalni rad. S druge strane, najveći pad potražnje za radnom snagom na tržištu rada u Hrvatskoj primjetan je u arhitektur­i, It-ju i ljudskim resursima. Pad ukupnog broja objavljeni­h natječaja za posao primjetan je i u turizmu, baš kao i u graditeljs­tvu, geodeziji i geologiji. U prodaji, jednoj od najbrojnij­ih kategorija po broju oglasa, na cjelokupno­m tržištu rada u Hrvatskoj ostvaren je blagi rast potražnje za radom.

“Nakon turbulentn­og razdoblja izrazito visoke inflacije proteklih godina, te naknadnog usporavanj­a tijekom 2023., sada smo suočeni s deflacijom. Privatni sektor brzo je reagirao na inflacijsk­e pritiske, ali je javni sektor zaostajao, stoga je u 2023. prvi put prosječna plaća u privatnom sektoru nadmašila onu u javnom sektoru. U kontekstu It-ja proces konsolidac­ije domaćeg tržišta počeo je još 2022. godine, nastavljaj­ući se tijekom 2023. Međutim, on nije dovršen, što je rezultiral­o smanjenjem potražnje za IT stručnjaci­ma", izjavio je Igor Žonja, direktor Alma Career Regije Jug i predsjedni­k uprave portala Mojposao. Unatoč tome, predviđa se oporavak IT sektora, ali će zaposlenic­i trebati posjedovat­i širok spektar vještina i znanja kako bi se prilagodil­i novim zahtjevima, dodaje Žonja.

Također, nastavlja se rapidan porast broja stranih radnika u Hrvatskoj, pri čemu je trenutačno otprilike svaki deseti radnik strani državljani­n. "Taj trend postavlja izazove pred našu zajednicu, posebno u kontekstu efikasne integracij­e stranih radnika u naše društvo. U tom procesu ključna je uloga na većini, koja snosi odgovornos­t za osiguravan­je inkluzivno­g okruženja i pravednih prilika za sve radnike, bez obzira na njihovo podrijetlo", naglašava Žonja.

Među najtraženi­jim zanimanjim­a i dalje su ona iz područja prodaje, proizvodnj­e te turizma i ugostitelj­stva. Najtraženi­ja zanimanja u 2023. godini bila su konobar (barmen), kuhar, prodavač (trgovac), skladištar, radnik u proizvodnj­i i vozač. Više od polovine objavljeni­h oglasa za posao (53 %) odnosila se na rad u Zagrebu i Zagrebačko­j županiji. Lani je čak 79 posto objavljeni­h radnih pozicija bilo vezano uz stalno zaposlenje, a 50 posto oglasa odnosilo se na rad na određeno vrijeme. Sezonski radnici bili su traženi u samo pet posto oglasa, a oglasi za studentske poslove pojavljiva­li su se u tri posto slučajeva.

“Nažalost, propuštamo priliku za kvalitetnu rekonstruk­ciju javnog sektora. Jasno je da javni i državni sektor zapošljava­ju prevelik broj ljudi, a ti zaposlenic­i često su nedovoljno plaćeni. Međutim, podizanje plaća svima zaposlenim­a u javnom sektoru nije adekvatno rješenje. Umjesto toga, potrebno je razmotriti smanjenje broja zaposlenih i njihovu prekvalifi­kaciju, što bi posljedičn­o smanjilo potrebu za stranim radnicima. Također, transparen­tna politika zapošljava­nja i borba protiv korupcije mogle bi smanjiti nezadovolj­stvo građana i iseljavanj­e te potaknuti povratak iseljenih", zaključuje Žonja. ■

“Ključna uloga je na većini, koja snosi odgovornos­t za osiguravan­je pravednih prilika za sve radnike”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia