Glas Slavonije

Obavili uspješno glavni dio posla, koji još nije dovršen

- Nino BENČINA Ivica Tucak izbrnik Barakuda

Došli su po olimpijsku vizu, plasmanom u četvrtfina­le Svjetskog prvenstva to su i ostvarili. No vaterpolis­ti Hrvatske nisu u Dohi još završili posao. Tu je i kvalitetna bonus, naći se među četiri reprezenta­cije koje se će boriti za odličja na 21. svjetskoj smotri. Da bi konkuriral­i za postolje, treba danas biti na razini u bazenu Aspire Domea, gdje u četvrtfina­lu od 17 sati čeka veliki rival i susjed. Srbija je sama po sebi uvijek veliki motiv, koji u ovoj nokaut-fazi velikog natjecanja još dobiva na težini. Jedna utakmica dijeli te od borbe za postolje ili utješne nagrade koje nikoga ne čine sretnim. Golem ulog i pritisak, s kojim se Barakude znaju nositi, a u to smo se uvjerili već u otvaranju godine.

- Pred nama je još jedna velika utakmica u nizu ove godine, a peta uzastopno ovdje iako moramo biti iskreni i reći da nas posljednje dvije nisu nešto previše potrošile. Što se suparnika tiče, o njima ne treba puno govoriti. Sigurno da oni nemaju nekih većih rezultata, odnosno medalja od Igara u Tokiju 2021. To je rezultatsk­i deficit, ali Srbija je uvijek sjajna reprezenta­cija. Vaterpolsk­a velesila. Što se nas tiče, mi smo, vjerujem, u energetsko­m pogledu spremni. Ponavljam, nas je EP u našoj zemlji izmasakrir­ao. Fizički i psihički, ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svjesni što nas čeka - kaže izbornik Ivica Tucak, uoči tko zna koje zaredom već velike i važne utakmice. Na Svjetskom prvenstvu dosada samo je jedna bila zahtjevnij­a i teža od ostalih. Nju smo izgubili od Španjolske u grupi, a protiv Australije, Južne Afrike te Kine u osmini finala nije bilo nikakvih problema. Bilo bi dobro da ih ne bude danas, ali s obzirom na pedigre protivnika, to nije - Ono što nikako nećemo smjeti dopustiti je ulazak u bilo kakav fizički vaterpolo s njima jer su tu jači. Moramo utakmicu uvesti u jako snažan ritam, strahovito puno plivanja, tu smo brži. baš realno.

- Ono što nikako nećemo smjeti dopustiti je ulazak u bilo kakav fizički vaterpolo s njima jer su tu jači. Moramo utakmicu uvesti u jako snažan ritam, strahovito puno plivanja, tu smo brži. Ako ćemo tako odigrati, teško će to Srbija pratiti. No, uđemo li u igru "jedan na jedan", onda smo gotovi. Tu ne možemo parirati ni Jakšiću, Mandiću, Ranđelović­u, to je takav tip igrača. Kažem, sporiji su nego mi i ako obrana bude dobra, onda ćemo biti u prednosti smatra Tucak.

Srbija je, za razliku od nas, bila bez utakmice četiri dana u Kataru. U skupini su pobjedama protiv Japana (17:10), Crne Gore (14:6) i SAD (14:12) osvojili prvo mjesto i direktan prolaz među osam. Neka im to ostane i krajnji domet… Inače, dosada smo se međusobno sučeljaval­i čak 40 puta (14 pobjeda, 7 neriješeni­h i 19 poraza, 51:53), a ovo će biti šesti okršaj na Sp-ovima, gdje smo slavili u tri navrata. Posljednji put 2022. u Budimpešti u četvrtfina­lu (14:12), pa neka se ponovi. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia